Czytałem ten artykuł w wersji papierowej, krótko mówiąc nissan niby dostał po dupie ale w punktacji i tak o 12 oczek więcej. Jak dla mnie, jeśli miałbym wybierać pomiędzy tymi dwoma autami tylko to zdecydowanie TATA, jakby nie patrzeć różnica w cenie jest miażdżąca - 15,5 tys. zł taniej...
Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010
Wysłany: 2010-12-23, 19:22
Renault niestety zrobiło Nissanowi dużą krzywdę, co pokazuje ten test. Kiedyś były to japońskie niezawodne samochody, teraz są to tylko francusko-japońskie wozidła.
Swoja drogą to Indica Vista zaskakuje jak widać nie tylko ceną.
Ostatnio zmieniony przez marektbg 2010-12-23, 19:23, w całości zmieniany 1 raz
Podobnie jak np. hyundai i10... ogólnie miejscem produkcji bym się w ogóle nie przejmował przy wyborze wozu, kiedyś był artykuł w AŚ o różnicach pomiędzy krajem pochodzenia a krajem produkcji poszczególnych marek i modeli
To samo zauważyli redaktorzy - micra została w miejscu, niewiele zmieniając jedynie wygląd, a TATA zrobiła ogromny skok modelem indica vista i moim zdaniem mieli rację...
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Wysłany: 2010-12-23, 22:51
Cena Visty to bardziej konkurencja dla Pandy a tu może być nie wesoło dla FIATA jak się "lud" przekona do TATY
Jak bym stał przed takim wyborem to bym wziął Vistę.
No tylko że 28 tys to katalogowa cena Pandy w wersji "golas", nie wiem czy choć wspomaganie kierownicy ma:) w podobnej cenie jest jeszcze hyundai i10 czy nowy chevrolet spark (ten z kolei kusi 6 poduszkami w standardzie, ciekawą stylistyką i esp kosztującym 1 tys. zł)
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wysłany: 2010-12-23, 23:07
benny86 napisał/a:
No tylko że 28 tys to katalogowa cena Pandy w wersji "golas", nie wiem czy choć wspomaganie kierownicy ma:) w podobnej cenie jest jeszcze hyundai i10 czy nowy chevrolet spark (ten z kolei kusi 6 poduszkami w standardzie, ciekawą stylistyką i esp kosztującym 1 tys. zł)
raczej to są samochody klasy A no moze A+
a Indica Vista i Micra to już B
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2010-12-23, 23:25, w całości zmieniany 2 razy
MarkD sprzedaż Indici to około 1500 egzemplarzy za rok 2009. W tym roku już do konca pazdziernika tyle samo sprzedali, a spodziewają się coraz lepszych wyników dzięki indica vista
No indica Vista diesel to ok 33 tysiaków, nie wiem ile Panda...
No i się zorientowałem - 42 tysięcy za Pandę z dieslem? Kto im to kupuje? One vista for me, please :D
Ostatnio zmieniony przez benny86 2010-12-23, 23:41, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wysłany: 2010-12-24, 11:52
benny86 napisał/a:
42 tysięcy za Pandę z dieslem? Kto im to kupuje?
Swego czasu w jakimś czasopiśmie widziałem Pandę z fabryczną instalacją na gaz ziemny za ... ponad 50 tys. zł. To dopiero cena - a i zatankować nie za bardzo byłoby gdzie.
Gaz ziemny to kwestia przyszłości, chyba że ktoś ma dom ogrzewany gazem i jest skłonny wydać kilka tysięcy złotych na specjalną sprężarkę montowaną w garażu - ale to kompletnie nieopłacalne...
Miasto/poza miastem/średnie to
dla Visty: 7,9/4,8/5,9
dla Micry6,1/4,3/5,0
Niby wyraznie oszczędniejszy nissan zwłaszcza w mieście, ale np. kuzynka ma ten motor w poprzedniej micrze i przy jezdzie na odcinkach 10km praca-dom za cholere nie chce zejść poniżej 8. No i trzeba zauważyć że Vistę za ok 33 tys. zł (nadal dyszke taniej niż nissan) możesz kupić ze świetnym dieslem fiata 1.3 multijet pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum