Wysłany: 2011-04-06, 19:15 Duster: jeszcze lepszy pakiet
Jednym z głównych zarzutów stawianych Dacii Duster jest fakt, że ESP można zamówić tylko do najdroższej wersji Laureate. Od teraz to się zmienia! System stabilizacji toru jazdy można teraz zamówić już od wersji Ambiance. Kosztuje niezmiennie 300 euro.
Dodatkowo w tej cenie otrzymuje się skórzane pokrycie kierownicy.
W gamie Dustera 4x2 pojawił się obecnie silnik 1.6 16v o mocy 105 KM zasilany bioetanolem, który spełnia normę czystości spalin Euro5. Zastępuje on stary silnik o takich samych parametrach, który normy tej nie spełniał.
W wersji Laureate miałem wybór - dzis jeszcze byłem w salonie i specjalnie o to pytałem. Do silnika benzynowego z napędem 2x4 była to dostępna opcja - dodatkowo dochodziły skórki na kierownicę i gałkę biegów.
Na wydruku w "Wyposażeniu dodatkowym" pojawił się zapis - system ESP z ASR - koszt 1210,00 PLN
SPROSTOWANIE !!! okazuje się, iż do systemu wkradł się błąd i Dacia oficjalnie informuje, iż w wersji Laureate ESP i ASR dostępne będą TYLKO z silnikiem 1,5 Diesel z napędem na jedną oś i na dwie osie.
Nie wszyscy salonowcy kochają czytać i wprowadzają w błąd klientów
30 listopada ub. r. otrzymałem od RP odpowiedź w sprawie m.in. możliwości zakupu systemu ESP do Dustera z silnikiem benzynowym, treść poniżej:
Szanowny Panie,
W odpowiedzi na Pana maila informuję, iż na chwilę obecną istnieje mozliwość zamówienia ESP do Dacii Duster z silnikiem 1.5 dCi 110 - zarówno 4x4 jak i 4x2. Model ten nie był poddawany "testowi łosia".
Aktualną ofertę na samochody z gamy Dacia może przedstawić Panu sprzedawca z salonu Dacia. Jeśli chciałby Pan, aby pracownik salonu Dacia niezobowiązująco skontaktował się z Panem, prosimy o informację zwrotną wraz z podaniem wybranego Autoryzowanego Partnera Dacia, który miałby do Pana oddzwonić (lista znajduje się w załączniku).
Dziękujemy za zainteresowanie marką DACIA.
Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej www.dacia.pl
W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami pod numerem telefonu (+48 22) 575 94 44 – jesteśmy do dyspozycji Klientów od poniedziałku do soboty w godzinach od 08.00 do 20.00.
Z poważaniem,
Anna Kurpias
Dział Kontaktów z Klientami
Renault Polska Sp. z o.o.
ul. Marynarska 13
02-674 Warszawa
tel.: +48 22 575 94 44
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum