Wysłany: 2016-05-03, 10:51 zacieki, plamy na tylnej szybie
Czołem!
Byłem ostatnio na myjni i wypucowałem Dustera gąbką i innymi irchami.
Na tylnej szybie zauważyłem, że mam jakieś zacieki, których nie daję radę usunąć nawet płynem do szyb.
Zacieki te zdają się nachodzić na tę czarną obwolutę część szyby, której nie widać od wewnątrz, po otwarciu klapy. Na początku myślałem, że powstały np. gdy w czasie deszczu otwierałem klapę ale nie dają się usunąć, więc to jakaś "grubsza" sprawa. Gdy przejadę po nich paznokciem wydają się tam być jak mikro zgrubienie.
Widać je tylko pod pewnym kątem. Załączam kilka zdjęć poglądowych.
Czy coś takiego kwalifikuje się do wymiany w gwarancji? Co sądzicie?
Dzięki za podpowiedzi! będę próbował. Mam nadzieję, że to jest od zewnątrz bo od wewn. strony nie ma nawet możliwości się tam dostać pod tę czarną część.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-05-03, 13:31
dobry będzie płyn do mycia okien z amoniakiem, tylko bez przesady z siłowym tarciem wnętrza szyby z uwagi na ścieżki grzewcze
Dzięki chłopaki za rady, byłem lekko załamany.
Na szczęście ok, załatwione! Rozpuszczalnikiem ledwo co to ruszyłem ale już sam nie wiedziałem czy to schodzi czy tylko złudzenie. Zmyłem to tzw. brake cleanerem i poprawiłem środkiem do czyszczenia łańcucha w motocyklu - na szczęście było od zewnątrz bo od środka ni chu-chu bym nie wytarł pod tą czarną częścią szyby. Skąd to paskudztwo się wzięło?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum