Wysłany: 2011-07-18, 10:34 regulacja wysokości świateł w dusterze
Jak wiadomo mamy cztery pozycje ustawienia reflektorów w zależności od obciążenia. Mam takie głupie pytanie, czy przekręcając to pokrętło zmienia się widocznie ustawienie tylko prawego reflektora czy u mnie po prostu lewy się zepsuł?
Trzeba po prostu sprawdzić, czy linka dochodząca do reflektora rusza się przy obracaniu pokrętła w kabinie oraz czy jest dobrze podłączona do samego siłownika.
ja bym jednak rozejrzał się za jakimś cudotwórcą, niż jechał z tym do ASO. Na Puławskiej dowiedzieliśmy się, że wg. procedur taką lampę należy wymienić, co IMHO jest dużym nieporozumieniem (co prawda lampa jest sklejona ale myślę że spokojnie można znaleźć kogoś kto to zrobi).
Sprawdź jednak najpierw linkę do regulacji świateł czy nie wypadła, jednak jeśli jest na swoim miejscu a jesteś w stanie swobodnie podnosić wkład w lampie np trzymając za żarówkę, to... zbyt brutalnie potraktowałeś DD
Hm, no to mam nadzieje, ze to nie bedzie konieczne bo wymieniac lampe to chyba sobie zażyczą paręset zlotych.
Sprawdze tę linkę bo na pewno nie moge swobodnie podnosic wkladu, wiec jest nadzieja. Napiszę jak sprawdze.
Wszystko przez tą wymianę żarówki, ciężko było ją wyjąć, w instrukcji jest zaznaczony 3 (trójką) taki przycisk, który jednak sobie można naciskać.
Dzieki i pzdr.
Obyło się bez poważniejszych napraw. Okazuje się, że przy wymianie żarówki można po prostu ten wkład reflektora niechcący wypiąć.
I tak się też stało, dlatego nie działała regulacja. Żeby go wpiąć trzeba rozkręcić lampę, tak z zewnątrz nic się nie zrobi. Mi przy okazji przeglądu serwisowego zrobili to w ASO bez dodatkowych opłat. W ogóle pierwsza serwisówka bez bólu, obsługa i serwis do rzeczy (na Puławskiej właśnie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum