Jakiś rok temu wkład prawego lusterka opadł i można było tylko oglądać krawężniki, wymienili całe lusterko na gwarancji.
Dziś wsiadam do auta i lewe zrobiło to samo.
Ma ktoś jakieś pomysły na naprawę ??
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-02-23, 23:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-08-02, 22:50
Są do kupienia same wkłady do lusterka, montowane na dwustronnej taśmie. Ja udoskonaliłem mocowanie w escorcie pomiędzy paski tej taśmy dałem jeszcze "kropelkę" i trzymało bez problemu. No, chyba że masz gwarancję nadal - niech wymieniają wtedy
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-08-04, 18:32
TAXI AIRPORT napisał/a:
Najprawdopodobniej ktoś ci uderzył w to lusterko i zniszczył uchwyt szkła. Musisz to rozebrać i zobaczyć.
Prawe wymienione przez serwis na 1000% nie było uderzone, wyjechałem z pod domu ze sprawnym a dwie godziny później na odludnym, ogrodzonym terenie firmy było zepsute, do tego był pasażer w aucie.
To może ktoś wie jak wyjąć szkieło bez zniszczenia ??
Ostatnio zmieniony przez Mamert 2011-08-04, 18:34, w całości zmieniany 1 raz
Ja natomiast miałem teraz taką, jak Mamert wakacyjną przygodę. Lewe boczne lusterko ni z tego, ni z owego pokazywało krawężniki. Pierwotnie podłożyłem sobie coś pod szybkę i chwilowo było OK, ale było niesterowalne. Pomógł niestety dopiero zakup i dealera i montaż nowego lusterka ( 470,71 zł w Katowicach u Pietrzaka ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum