Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:18
Kod do radia
Autor Wiadomość
kaczor4444 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,5
Dołączył: 13 Sty 2016
Posty: 6
Skąd: cieszyn
Wysłany: 2016-01-13, 17:12   kod do media nav

Witam
Mam problem po podłaczeniu kamery i uruchomieniu zablokowało mi nawigację , probujac ratowac wgrałem plik upgrade_root.lgu, poczym media zażadało kodu, wpisuje kod a tu informacja ze jest nie poprawny , ratujcie przyjaciele .
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-01-13, 18:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 56 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-13, 17:24   

Najprostsza i najdroższa opcja - "call servis"
Prosta ale trudniejsza - wygeneruj kod na podstawie numeru radia z naklejki.
Prosta ale dłuższa - jeśli kupiłeś z drugiej reki dzwoń do dostawcy - wykorzystaj gwarancję.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 51 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-13, 17:27   

A co to był za plik z jaką wersją? Trzeba było czytać forum, kilka razy wspomniano że pomaga 2GB full restore. ..
 
kaczor4444 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,5
Dołączył: 13 Sty 2016
Posty: 6
Skąd: cieszyn
Wysłany: 2016-01-13, 17:31   

nie kod mam działał wcześniej i było ok tylko po wgraniu tego pliku pojawiło sie ze mam wpisać pin, wpisuje ten co miałem i pisze ze nieprawidłowy, jest to możliwe żeby wysypał mu sie kod w pamięci ?
Ostatnio zmieniony przez kaczor4444 2016-01-13, 21:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
kaczor4444 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,5
Dołączył: 13 Sty 2016
Posty: 6
Skąd: cieszyn
Wysłany: 2016-01-14, 11:09   

nikt nie miał podobnej sytuacji?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 56 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-14, 12:14   

Takiej nie.
Wgraj ten plik 2 GB może wróci standardowy kod.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
kaczor4444 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,5
Dołączył: 13 Sty 2016
Posty: 6
Skąd: cieszyn
Wysłany: 2016-01-14, 12:16   

no tak ale jak go wgrać jak nie mogę wejść do Micom , czy on odpala automatycznie z pen driva ? a gdzie znajde ten 2 gb plik do daci
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 51 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-14, 12:35   

https://mega.co.nz/#F!jw80mBYI!hr6GdCjyrYUIISiEcq6tlg
Ale chyba musisz niestety wpisać jakoś kod do radia żeby uruchomił się tryb upgrade .....
Sprawdzałeś czy kod który posiadasz zgadza się z wygenerowanym tutaj:
https://play.google.com/store/apps/details?id=akerssies.dev.renaultcodescanner
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2016-01-14, 12:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 56 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-14, 12:57   

JAk dobrze pamiętam ( ale mogę się mylić upgrade da się wgrać bez kodu) , nie musisz wchodzić do Micommanagera
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
kaczor4444 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,5
Dołączył: 13 Sty 2016
Posty: 6
Skąd: cieszyn
Wysłany: 2016-01-14, 15:26   

ok problem z kodem rozwiązany , wstyd sie przyznać ale wklepywałem go od tyłu bo ma takie cyfry ze pasuje z dwóch stron :), ściągam upgrade i będę walczył dalej dzięki za pomoc
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 51 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-14, 15:45   

Pamiętaj że będziesz miał wgrane mapy z Q4.2012 po tej aktualizacji.
 
kaczor4444 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,5
Dołączył: 13 Sty 2016
Posty: 6
Skąd: cieszyn
Wysłany: 2016-01-15, 08:36   

a jest jakaś aktualizacja z nowszymi mapami, bo kupowałem tego media nav chyba nawet od forumowicza i wgrał mi najnowsze, szkoda byłoby to stracić .
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 51 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-15, 10:11   

Musisz go uwolnić po tej operacji , czytaj w wątku o MediaNav - jest opis i linki - tylko dokładnie bo łatwo zrobić cegłę nie do uratowania dla amatora ....
 
maczek 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate 5 os.
Wiek: 38
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 1
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-04-22, 21:42   

Panowie, gdzie mogę znaleźć kod kreskowy żeby wygenerować sobie klucz do radia? Trzeba coś rozkręcać/wyjmować? Dzisiaj żonie padł akumulator i radio pyta o kod, przejrzałem książeczki i papiery i nigdzie tego nie mam :( Z góry dzięki! :)

Pozdrawiam
maczek
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 56 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-04-22, 22:27   

Numer pod kodem kreskowym na górnym odkręcanym panelu
Tak jak na zdjęciu
Litera i trzy cyferki wystarczą do obliczenia kodu
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2016-04-22, 22:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
justme 
Zielony listek



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2 LPG
Rocznik: 2013
Dołączyła: 06 Mar 2017
Posty: 7
Skąd: Chełmek
  Wysłany: 2017-06-19, 11:21   Pietrzak - za co się płaci?

Tak jak pozostali klubowicze, nie mogłam znaleźć kodu. W tym celu udałam się do serwisu Dacii. W mojej okolicy mam dwa serwisy - jeden w Jaworznie (Pietrzak), a drugi w Oświęcimiu (Wektor). Wracając z pracy po drodze miałam do Pietrzaka. Jak usłyszałam cenę podania kodu, kopara do podłogi mi opadła. Koszt ten usługi u Pietrzaka wynosi 150 zł! :shock: :shock: :shock: Od razu wyszłam z salonu i zadzwoniłam do Wektora. Serwisant telefonicznie poinformował mnie, że koszt podania kodu wynosi 50 zł. Bezpośrednio z Pietrzaka udałam się do Wektora. Jako, że tego dnia mieli dużo klientów na serwisie, musiałam dość długą chwilę czekać na swoją kolej. Po wykonanej usłudze nie zapłaciłam nic w ramach rekompensaty za czas oczekiwania. Za usługę trwającą maksymalnie 3 minuty Pietrzak inkasuje 150 zł?! Oni liczą sobie chyba za samo wejście do salonu 100 zł gratis. :shock: :shock: :shock:
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 56 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-06-19, 19:25   

Ale po co płacić skoro masz bezpłatną aplikację na antka ?
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
dacia 


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,6 8V +lpg fabryczny
Dołączył: 08 Lut 2015
Posty: 197
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-01-26, 21:30   

I mnie pech dopadł z radiem. Kod mam ,ale do starego radia, w serwisie wymieniali mi radio i nawet nie pomyślałem o kodzie. Teraz mam problem,bo serwis chce abym zapłacił im 150zł za ten kod. W życiu im nie zapłacę bo już raz płaciłem. Czy są jakieś inne metody odblokowanie radia bez wyciągania jego ?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 56 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-26, 21:35   

Poza wyciągnięciem ( przeciez to aż 4 śrubki) nie ma innej znanej.
Skoro Ci wymienili radio to są zobowiązani do podania bez płacenia. Jest na gwarancji czy nie ?
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
dacia 


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,6 8V +lpg fabryczny
Dołączył: 08 Lut 2015
Posty: 197
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-01-26, 21:44   

Nie jest już na gwarancji. W poprzednim radiu miałem przypięty kod do teczki z dokumentami. Radio było wymieniana na gwarancji bo coś nie chodziło. Teraz odłączyłem aku aby podładować i cyrk gotowy. Dla mnie w tym momencie nie ważne czy jest na gwarancji czy nie, robiłem to w serwisie a nie u ,,Cześka" w garażu i takie dane powinni mieć (dane co włożyli , bo ktoś za to zapłacił itp). Kasy nie mam zamiaru płacić bo to tak jak by ktoś sprzedał drzwi bez klucza. Co do 4-rech śrub to nie wiem czy tak łatwo,radio mam oryginalne ładnie zabudowane
Ostatnio zmieniony przez dacia 2018-01-26, 21:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 56 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-26, 22:00   

To oryginalnie ładne zbudowanie to maskownica która jest na zatrzaskach .
Wystarczy ją delikatnie pociągnąć i wyskoczy.
A zdejmujesz ją i masz dostęp do 4 wkrętów ( albo krzyżaki albo fabryczne torx 15) .
To już wszystko.
Wyciągasz odrobinę aby się dało odczytać ostatnie 4 znaki kodu pod kodem kreskowym już :)
No chyba że chcesz tracić czas czy tez iść do sądu w tak błahej sprawie.
Po prostu opiszesz ich na klubie jako firmę która najlepiej omijać z daleka .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
dacia 


Marka: dacia
Model: dokker
Silnik: 1,6 8V +lpg fabryczny
Dołączył: 08 Lut 2015
Posty: 197
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-01-26, 22:37   

:) do sądu to mnie podadzą,bo im zwyczajnie nie zapłacę bo już na wstępie ich po informowałem.Nie chodzi o kasę tylko o zasadę. Zlecam coś w serwisie ,a nie u garażowca. Skoro mają dokładną datę z opisem co robili (i ja to też mam) to powinni mieć też ten kod , którego mi nie dali. Szkoda tylko mojego czasu bo pewnie pół dnia zejdzie
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 80
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2018-01-27, 07:31   

Nie zejdzie. Wyciągaj 10 min i po kłopocie.
 
hoti 


Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1,2 TCE 120KM
Rocznik: 2014
Dołączył: 13 Lip 2014
Posty: 20
Skąd: Torun
Wysłany: 2018-01-27, 15:23   

jas_pik napisał/a:
Poza wyciągnięciem ( przeciez to aż 4 śrubki) nie ma innej znanej.
Skoro Ci wymienili radio to są zobowiązani do podania bez płacenia. Jest na gwarancji czy nie ?


Mozna jeszcze zczytac kod w Micom,zakladka ULC.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 56 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-27, 15:43   

Przecież to radio a nie MN :!:
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne