Nie moge nigdzie znaleźć lodgy do jazdy testowej, mieszkam we Wrocławiu - nie ma, pojechalem do rodziny do Szczecina - nie ma. Trochę się podlamalem, wiec pojezdzilem MCV i Dusterem. Które auto wg was lepiej oddaje układ jezdny lodgy? O silnik nie pytam bo duster miał tce, który w lodgy jest podobny. Chodzi mi o podwozie, zawieszenie, układ kierowniczy, bujanie na zakrętach itp :)
Będę zobowiązany!
Ostatnio zmieniony przez wrzesi 2014-07-15, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3754 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-15, 13:48
Pewnie nie chcą brać teraz do salonów demówek Lodgy i Dokkera ze względu na to że od listopada nie mogą być sprzedawane wersje bez ESP i czujników ciśnienia w oponach.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-07-15, 13:55
z tych dwóch bardziej DD - jest wyższy i ma wyżej położony środek ciężkości niż MCV, więc reakcje na zakrętach (w przypadku DD 2x4) będą podobne, zawieszenie i układ kierowniczy składa się z tych samych elementów. Lodgy daje subiektywne ( i oczywiście obiektywne) poczucie znacznie większej przestronności
A ja bym jednak obstawiał MCV-kę - duster to duży prześwit i duże koła, a to bardziej zmienia charakterystykę, niż środek ciężkości, który w lodgy położony jest tylko trochę wyżej niż w kombi.
nie ma co porównywać jedź do salonu powiedź że chcesz kupić ale wcześniej przejechać i niech kombinują .Jak nie będę chcieli nic wymyślić to omijaj taki salon .
Ostatecznie zostaje zawsze ktoś z forum za przysłowiową "flaszke"
Nie napisałeś jaki silnik i jaka wersja cie interesuje ..
U mnie chociaż przed zakupem się starali
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-07-15, 22:34, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-07-15, 22:39
więc pozostaje jazda oboma tymi autami a potem trzeba zamknąć oczy i wyobrazić sobie jak to jest tak mniej więcej pośrodku
a dokera nie było dostępnego ? :) bo w sumie to on jest do połowy Lodgy :)
przyjedź do Warszawy widziałem na puławskiej stały 2 jedna demo z 2013 i jedna z bodajże kwietnia 2014 ( chyba że już zostały oddane w dobre ręce )
a jak nie to się przejedziesz moją 1.6 - 8v + LPG :)
Nie moge nigdzie znaleźć lodgy do jazdy testowej, mieszkam we Wrocławiu - nie ma, pojechalem do rodziny do Szczecina - nie ma. Trochę się podlamalem, wiec pojezdzilem MCV i Dusterem. Które auto wg was lepiej oddaje układ jezdny lodgy? O silnik nie pytam bo duster miał tce, który w lodgy jest podobny. Chodzi mi o podwozie, zawieszenie, układ kierowniczy, bujanie na zakrętach itp :)
Będę zobowiązany!
W Lublinie u Nazaruka jest Dacia Lodgy do jazdy testowej dla klientów. Chyba ma silnik 1,2 Tce. Jutro będę u Nazaruka to się dokładniej dowiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum