całkiem sympatyczny tekst (ja na niego do tej pory nie trafiłem ) wg mnie komentarz autora dosyć obiektywny, refleksje z użytkowania zbliżone z moimi...
A jako ciekawostkę to w Monrovi/Liberia/ jest jedeny dealer -Renault i dwa typy samochodów:
1- Logan
2-Duster
Dla innych/prucz terenowych/ nie ma dróg.
Generalnie, tekst OK.
Dzisiaj trochę żałuję, że jednak nie wziąłem 4WD 1.6 16V (kolega w pracy ma, nie pali znacząco więcej niż mój) Jednak nawet zdolności terenowe DD 2WD w porównaniu z wieloma autami 4x4 są lepsze (tam gdzie decydują kąty i prześwit, a nie np. błoto).
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2011-10-15, 07:43
takim rozumowaniem kierowany dołożyłem te parę tys. zł. Wyższe spalanie nie jest dla mnie problemem (mało jeżdżę) a na lepszej dzielności poza szosą bardzo mi zależało. No i naczytałem się dużo pochlebnych opinii o eksploatacji zimą (zaśnieżone drogi, parkingi itp)
Tekst ma prawie rok, ale przez ten czas tylko można potwierdzić że Duster to hit nie tylko cenowy, ale kompromisu między ceną a codziennym używaniem Dustera. A że do tego jest jeszcze ładny, to już sukses murowany. A więc ludziska koniec strachu przed marką Dacia, to świetny samochód. Nie wiem ile będzie modyfikacji Dustera, ale za kilkanaście lat będzie to samochód kultowy.
Ostatnio zmieniony przez Dusterjack 2011-10-15, 09:27, w całości zmieniany 1 raz
to jedyna niewiadoma, jak zachowa się ta cienka blacha za parę lat?
W Auto Świecie 4x4 ukazał się obiecany artykuł o teście Dustera na dystansie 15 tys. km. Spodziewałem się więcej szczegółów w tym temacie, ale artykuł jest słaby, ogólnie wnioski takie, które już znamy z innych opisów.
Ostatnio zmieniony przez Dusterjack 2011-10-15, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum