Witam was wszystkich jestem tu nowai mam nadzieje ze mnie zrozumiecie Mam na oku super Dacie Duster ale jest taki problem jak myslicie czy z 5 osobowej Daci Dustera moge u mechanika zamontowac 2 dodatkowe siedzenia zamiast bagaznika ? dzieki za pomoc
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-02-08, 16:24
musisz poczekać na Dustera Anno Domini 2017. Będzie o 10 cm dłuższy i plotki głoszą,że przewiduje się montaż 3 rzędu - odsyłam do artykułu link poniżej:
http://www.daciaklub.pl/f...1690780#1690780
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 58 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2016-02-08, 19:46
Dar1962 napisał/a:
musisz poczekać na Dustera Anno Domini 2017. Będzie o 10 cm dłuższy i plotki głoszą,że przewiduje się montaż 3 rzędu - odsyłam do artykułu link poniżej:
http://www.daciaklub.pl/f...1690780#1690780
Na przyszly rok planuje zakup dustera i wlasnie rozmawialem z zona, ze fajnie by bylo jakby istniala wersja 7 miejsc. Ale to tylko plany jak narazie.
Witam was wszystkich jestem tu nowai mam nadzieje ze mnie zrozumiecie Mam na oku super Dacie Duster ale jest taki problem jak myslicie czy z 5 osobowej Daci Dustera moge u mechanika zamontowac 2 dodatkowe siedzenia zamiast bagaznika ? dzieki za pomoc
Tylko Lodgy ma możliwość 7 miejsc i nic poza tym, chyba że Logan MCV I.
A dodatkowy rząd siedzeń w Dusterze to dodatkowy kłopot, bo stacja diagnostyczna nie dopuści do tego, chyba, że zdejmiesz je na sam przegląd. Pozostaje już Policja, bo jak Cię złapie w kontroli drogowej, że wieziesz ponad 5 osób to dowód rejestracyjny będzie do zatrzymania (bo jest zarejestrowany na 5 osób a nie na 7 osób), po drugi możesz stracić jeszcze prawo jazdy za wiezienie dodatkowych osób niż 5.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
@Lza: Znaczy podejrzewasz, że jest bardziej prawdopodobne, że kol. route2000 przenajnigdy w życiu nie znał żadnego innego auta 7-osobowego oprócz lodgy/mcv I, niż że na forum Dacii, w odpowiedzi na pytanie dacię duster, ograniczył się do innych modeli Dacii, bo ponieważ dlatego że...?
(Inna rzecz, że sam route2000 robi chyba dokładnie ten sam błąd w innej sprawie - posądzając wątkotwórczynię o wąskie pytanie o możliwości techniczne, a nie o zdroworozsądkowe całościowo legalne użytkowanie).
laisar, aż takich prawopodobieństw nie podejrzewam. Natomiast uważam tezę postawioną w zdaniu
route2000 napisał/a:
Tylko Lodgy ma możliwość 7 miejsc i nic poza tym, chyba że Logan MCV I.
za błędną, czemu wyraz dałem w powyższym poście.
Hej, są jeszcze inne modele np. Renault Grand Scenic, Opel Sintra, Ford S-max, Opel Zafira.... I co? Mają dodatkowe PSEUDOsiedziska, a nie pełnowymiarowe, że można jechać na dłuższe trasy bez zmęczenia niż w LODGY (a może się mylę...)
Miej to na uwadze, że poruszyłem tylko model DACIA.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ostatnio zmieniony przez route2000 2016-02-09, 12:45, w całości zmieniany 1 raz
Jak jest teza, to muszą być i założenia - choćby ukryte. Żeby więc ocenić prawdziwość tezy, trzeba ocenić i założenia - czyli także ich prawdziwość, lub chociaż prawdopodobieństwo. Z jakiegoś powodu przyjąłeś, że przedpiszca nie zna żadnych innych 7-osobowych aut oprócz lodgy/mcv I - więc pytam skąd to przypuszczenie, wbrew prawdopodobieństwu zwiększanemu miejscem dyskusji i kontekstem.
W dawnych czasach jeździłem w 6 osób i w razie kontroli mówiłem, że Pan Bóg dał tyle, z reguły kończyło się na uśmiechu, tylko jeden z SG w Łysej Polanie coś zaczął mruczeć o kolegium w Zakopanem (przy czym bredził, bo wykroczenia dokonałem po słowackiej stronie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum