kolejna ciekawostka dla tych którzy kupują auta używane reklamowane jako prawie nie jeżdżone, zadbane, od dziadka w kapciach, oceniają przebieg czy prawdziwy po zużyciu tapicerki itd.
Ale tak właściwie to... ococho? Fakt, auto było nieziemsko usyfione, ale wydaje się, że zostało naprawdę porządnie wyczyszczone. Problem by był, jakby syf został jedynie zamaskowany, a auto tylko podpicowane, żeby wyglądało na czyste.
I podobnie jest z autami powypadkowymi - porządnie naprawione, zgodnie z procedurami i technologią producenta, nie jest przecież jakąś straszną miną. Problem leży jednak w tym, że zbyt często "naprawy" wykonywane są przez jakichś totalnych druciarzy, wyłącznie dla picu-wyglądu...
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-25, 20:01
Zgadzam sie z przedmowca - super je doczyscili. Widac, ze dzieki uzyciu odp sprzetu i chemii mozna swoje klkuletnie auto doprowadzic do stanu niemal fabrycznego. Osobiscie uwazam, ze przegieli z tym plakiem nablyszczajacym na koniec Dla potencjalnego nabywcy tez zostaly slady uszkodzen tapicerki na drzwiach tylnych. Tylko jak te autko tak wygladalo w srodku jest duze prawdopodobienstwo, ze stan techniczny niewiele odbiega od czystosci przed praniem.
Wgryź się trochę w temat. Wszystko zrozumiesz.
Z "miejskich legend": na własne uszy słyszałem, że jakiś górnik przyjeżdżał maluchem na wakacje w moje strony, na powrót ładował do fiacika 200-litrową beczkę gnojówki - naturalny nawóz najlepszy do ogródka działkowego - po czym jeszcze wysiadał, aby wypić "strzemiennego", co zajmowało z reguły 2-3 dni , zakończywszy pożegnania ruszał wreszcie na Śląsk.
Ciekawe, jak usuwał fetor gnojówki z auta
zajebiście to wyczyścili, btw. dzięki za linka nie znałem tego forum, a kopalnia wiedzy o profesjonalnym czyszczeniu i konserwacji auta niesamowita. Pooglądajcie dział projekty, niesamowite co goście wyprawiają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum