No więc dzisiaj obejrzałem ręczny, zaciągnąłem i zajrzałem do środka.
Ku zdziwieniu zobaczyłem tam dosyć luźno latający plastik(*1), jakoś udało się go paluchem wyciągnąć i ku swojej uciesze zobaczyłem ten włącznik.
No więc przyczyną było zaśniedzenie sprężynki i tych blaszek. Pogrzebałem paluchem/paznokciem i wszystko zaczęło powoli stopniowo kontaktować.
Ochrony antykorozyjnej nie oszczędzali tylko na tym elemencie, do którego je mocowany wtyk z kabelkiem idący do deski.
Sam włącznik niestety mocno zaśniedział i chyba widziałem nawet oznaki lekkiej korozji.
Tak więc jeżeli ktoś będzie miał problemy z lampką od ręcznego, to już wiadomo dlaczego.
*1 = ktoś rozbierał już ten tunel? Ten plastik, który widać pod dźwignią i który wyciągnąłem palcem wygląda na lekko ukruszony w jednym z rogów, ale ma dwa zaczepy. Chciałbym wiedzieć czy jest montowany na wcisk i jakoś uda mi się go włożyć na swoje miejsce, czy jednak stanowi jakąś integralną część i nie ominie mnie demontaż tunele i klejenie/wymiana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum