Wysłany: 2012-01-09, 23:19 Błąd liczby nieprzeczytanych postów
Już o tym kiedyś pisałem, ale nikt mnie nie zrozumiał. Na obrazku temat Hamila (podświetlony) ma 4 odpowiedzi, a w dymku (czy jakimś pop-upie) informacja, że mam nieprzeczytanych 10 postów, a wszystkich w wątku jest 5, więc to niemożliwe. Podwaja mi się ilość nieprzeczytanych w dymku w stosunku do rzeczywistej, we wszystkich tematach. XP i Chrome. Też tak macie?
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-01-09, 23:22
Aż tak to nie. Czasami np. przeczytam nowe posty, wrócę na stronę główną forum a ów posty wyświetla mi jako nieprzeczytane, ale np. kliknięcie "odśwież" lub wejście w jakikolwiek wątek i z powrotem na stronę główną rozwiązuje problem - a ten pojawia się naprawdę rzadko
To się może zdarzyć, jeśli cofnięcie nastąpi bez odświeżenia, ale na moim obrazku jest ewidentny błąd rachunkowy. Dotyczy to nie liczby nowych tematów, lecz liczby nowych postów w jednym nieczytanym temacie. Przykładowym, bo na który temat wejdę, to w dymku mam 2xtyle nieczytanych odpowiedzi, niż w ogóle jest postów w temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum