Wysłany: 2012-01-10, 23:29 Półoś Logan mcv 1.6 16v prośba o pomoc
Mam do wymiany półoś lewą w Loganie mcv
w katalogach iparts czy intercars wychodzi że powinna pasować od 1.4 czy 1.6 8 zaworowej
lub od clio 3 a na allegro półosie są ale z zaznaczeniem że bez silników 1.6 16 v
Poradźcie jaka półoś będzie pasować i gdzie tanio ją nabyć...
Ostatnio zmieniony przez rem333 2012-01-10, 23:34, w całości zmieniany 2 razy
W katalogu części zamiennych ASO do różnych silników przewidziane są różne półosie (w dodatku jeszcze z podziałem m.in. na okresy czasu, obecność ABS-u czy liczbę miejsc, 5 lub 7 os.), ale nie ma nic na temat faktycznych różnic - nie jest więc całkowicie wykluczone, że jakoś tam są ze sobą wymienne. Choć byłbym jednak ostrożny...
Koszt w ASO jest dość wysoki - ok. 1,5 kzł - dlatego sądzę, że nie licząc używek to raczej dużo taniej niż w sklepach typu Intercars czy Allegro (50% ceny ASO) już nie znajdziesz.
Najprościej byłoby chyba zapytać po prostu w jakimś warsztacie - one mają dodatkowe upusty w hurtowniach, aczkolwiek pewnie pod warunkiem jednoczesnej wymianu u siebie.
HE? u mnie naprawa blacharska jeden element + lakierowanie + półoś + amortyzator + 80% opony + zwrotnica + wahacz + alufelga wyszło z tego co pamiętam ok 3.5k także dobrze zapytać w ASO, bo pamiętam, że wpisywali mi na fakturze rabaty w kilku miejscach (z tego co pamiętam) na poziomie ponad 50%... Także ASO nie zawsze jest takie straszne...
Ostatnio zmieniony przez czaju 2012-01-11, 11:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum