Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG
Wysłany: 2012-01-13, 12:56 projektor do 1500zł co wybrać
Już mam taki mętlik w głowie od czytania opini itd o projektorach. Potrzebuję projektor do 1500zł wykorzystywany do ogladania filmów czy też TV (nie musi miec tunera).
Ważnym dla mnie elementem jest żywotność lampy gdyż nie są to tanie rzeczy
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Z czystym sumieniem moge polecic projektor LG HS200G.
http://www.swiatobrazu.pl..._lg_hs200g.html http://www.ceneo.pl/;0153278252-10.htm
Cena w internecie zaczyna sie od 1230zl.
Technologia LED - 30.000h pracy
Male rozmiary - mozna zabrac na wyjazdy
Wbudowany port USB - czyta wiekszosc filmow z napisami o foto i music nie wspomne.
Dziala nawet zewnetrzny dysk 2.5"
Polskie menu.
Wbudowane wejscia: HDMI, DSUB, Video-Audio chinch
Rozdzielczosc matrycy 800x600. Wieksze rozdzielczosci sa sprzetowo przeskalowywane.
Rozdzielczosc przyjmowana po HDMI: od FullHD w dół
Zaje...ste soczyste kolory.
Wbudowane 2 glosniczki setereo.
Transmisja dziwieku strereo po FM do "domowej wiezy"
Da sie ogladac przy lekkim oswietleniu w pokoju z odleglosci 3m na sciane daje obraz 100"
Z tunera platformy N na kanalach HD jakosc obrazu przy pierwszym kontakcie urywa leb.
Mam go od prawie 2 lat i pomimo ze wtedy kosztowal mnie ok 1900zl byl to udany zakup.
Na focie robionej w dzien przy przymknietych w oknie lekko zaluzjach telefonem stad slaba ostrosc
widac porownanie wielkosci obrazu z projektora do tv 32" w dole. Sciana jest w kolorze lososiowym.
Odleglosc projektora 2.5m
Projektor1 (1).JPG
Plik ściągnięto 217 raz(y) 123,52 KB
Ostatnio zmieniony przez Daster 2012-01-13, 14:58, w całości zmieniany 5 razy
800x600 - a tylko taką rozdzielczość dostaniesz za te pieniądze - w porównaniu z 1920x1080 łba nie urwie, ale ja tam uwielbiam taki właśnie, kinowy, analogowy jakby nieco obraz. Lampa ma bardzo długą żywotność, a w razie czego jest tania. Co sobotę schodzimy do piwniczki na film, w kinie nie byliśmy od czasu zakupu tegoż... Uzupełniłem go o kinko LG i jak na domowe warunki, bez audio/videofilskich zapędów - jest bajka. A koledzy pękają z zazdrości, gdy zapraszam ich do kina. Do własnej piwnicy... :):):)
Koniecznie kup dedykowany ekran. 200 zł max a nie ma porównania ze ścianą. Tylko najpierw kup rzutnik, potem zobacz, jakiej wielkości obraz Ci się robi na ścianie z miejsca, gdzie postawisz rzutnik, a dopiero potem dobierz wielkość ekranu.
Do codziennego oglądania telewizji chyba jednak TV. Rzutniki szumią, bo są w nich wentylatory chłodzące lampę. Nie wiem jak z tymi ledowymi, ale pewnie tez... rzutnik to super sprawa, ale wtedy, gdy gramy głośno, udajemy kino, subwoofery trzęsą chatką.. :) Jak chcemy w ciszy pooglądać wiadomości, to może nas ten ciągły szum drażnić, tak mi się wydaje.
Ostatnio zmieniony przez project2010 2012-01-13, 15:06, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum