Dłuższy czas czytałem tylko dyskusję na forum i czekałem na odbiór mojego zamówionego Dustera. W dniu 6.03. już go odebrałem. Nie mogę jeszcze o nim nic więcej powiedzieć jak tylko tyle, że jest taki jak sobie wymarzyłem. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów i życzę szerokiej drogi. Do zobaczenia na trasach.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Bardzo dziękuję wszystkim za miłe powitania oraz serdeczne życzenia. Do zobaczenia na trasach. Pozdrawiam wszystkich i również życzę szerokiej dogi i mocnej i pewnej przyczepności.
Cześć. Jak podałem mieszkam w mieście o ponad 30 tyś. mieszkańców w bezpośrednim sąsiedztwie Poznania.Przez moje miasto przebiega droga krajowa 92 ( dawna A 2) o dwóch wydzielonych pasach ruchu , każdy z dwoma pasami. W pobliżu przebiega autostrada W-wa - Berlin z dogodnymi wjazdami. W kierunku Gniezna dość dobra trasa , krajowa 5. W kierunku morza dobra trasa przez Oborniki, Piłe lub A-2 i dalej na Szczecin. Najsłabsza z dróg to droga na Katowice. Do Wrocławia zmodernizowana do Leszna 5. Jak więc widać drogi znośne. Samochód ma mi służyć głównie do poruszania się w obrębie tych dróg. Zimą są to odcinki tzw. pierwszego rzutu odśnieżania, a tak naprawdę prawie zawsze mają nawierzchnię czarną. Wobec powyższego uznałem, że samochód z wersją napędu na 4 koła ( 4x4) nie jest mi konieczny. To zadecydowało, iż zakupiłem wersję z napędem na przednią oś. Mój syn, zamieszkały nad jeziorem Lednickim w okolicy Gniezna, z dojazdem codziennym do pracy gorszymi trasami zakupił i ma już ponad rok Dustrka 4x4 z silnikiem 1,5dCi 110 ( pełna wersja wyposażenia), znam więc zalety tej maszyny i mój wybór był świadomy. Uważam, że na moje warunki jest wystarczający. Pozdrawiam.
Mój syn, zamieszkały nad jeziorem Lednickim w okolicy Gniezna, z dojazdem codziennym do pracy gorszymi trasami zakupił i ma już ponad rok Dustrka 4x4 z silnikiem 1,5dCi 110
jeżeli Twój syn nie jest jeszcze członkiem daciaklub to może warto go przekonać do przystąpienia do tego elitarnego gremium. ..
Spróbuję go namówić. Jest pracującym o tzw. nienormowanym czasie pracy, a tak naprawdę jako szef pracuje od wczesnego rana do późnego wieczora. Ma działkę ponad 3500 m. kw. i to również musi obrobić wraz z żoną. Ogród jest piękny i wzorcowy więc wymaga pielęgnacji. Niewiele mu pozostaje czasu, ale spróbuję go namówić do klubu bo są tu ciekawe, merytoryczne dyskusje i porady z których mądrości wart korzystać. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum