Wysłany: 2018-11-22, 08:58 Sandero Stepway zegar się późni
Jak w temacie, ostatnio odkryłem, że zegar w moim stepwayu źle chodzi. Znaczy, przyjechałem z podróży służbowej wczoraj I zobaczyłem, ze jakaś dziwna godzina jest. OK, ustawiłem wczoraj rano, a dziś pokazuje 15 minut różnicy. Znaczy, o godzinie 0745, pokazywał czas 0729. Pietnaście minut na dobę to dużo.
Akumulator nie jest słaby, auto ma niecałe dwa lata, zimą jest garażowane. Ale przyznaję, że go nie mierzyłem.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3997 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-22, 09:35
Zakładam, że chodzi o czas na wyświetlaczu komputerka pokładowego, ale może sprecyzuj.
Bo jeżeli samochód ma zwykłe radio, to zegar jest na ekranie komputera pokładowego.
Ale jeżeli samochód ma system MediaNav, to zegar jest na ekranie MediaNav a nie ma opcji zegara w komputerze pokładowym.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-11-22, 09:39, w całości zmieniany 1 raz
OK, nie mam media nav. To zwykłe radio, a zegar jest wyświetlany na ekranie komputera pokładowego. Nawiasem mówiąc, wyjatkowo irytujący sposób, że nie można zobaczyć jednocześnie godziny I jakiegoś parametru z komputera...
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3997 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-23, 14:03
shrek napisał/a:
A to tego nie wiedzialem.tzn montuja waski wyswietlacz?
Wyświetlacz jest całkiem spory, ale ma w cholerę różnych piktogramów a tylko jedną uniwersalną linijkę tekstowo-cyfrową do wyświetlania parametrów kolejno przełączanych "ekranów". I zegar też wyświetla się w tej linijce jako jeden z "ekranów". Czyli albo zegar, albo temperatura, albo kilometry, albo paliwo itd...
W wersji z MediaNav ten ekran z zegarem jest w ogóle pomijany i zegara nie ma. To akurat chyba można włączyć za pomocą DDT jak ktoś chce, ale pewnie jest ryzyko, że czas się rozjedzie i będzie inny w kompie a inny w MediaNav.
Komp.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 79,52 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-11-23, 14:14, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum