Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-09-02, 21:17
witam, gratuluję rozsądnego wyboru i braku motoryzacyjnych kompleksów - jesteś trzeci na tym forum, który deklaruje zakup tego auta, więc miejsce na pudle masz pewne - czekamy na relacje z ujeżdżania
Marka: Reanult
Model: Trafic
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-02, 21:29
i właśnie dlatego zdecydowałem się teraz, bo dealer mi je "zaklepał", a to jedna z 3 Lodgy jaka do niego trafia w pierwszej partii; podejrzewam że na kolejny egzemplarz poczekałbym do listopada co najmniej...
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3748 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-14, 15:30
Godzinę temu miałem okazję przejechać się wersją 1.6 Laureate z 15 km na liczniku.
Kilka uwag: pewnie to problem dotarcia ale nie chciał wchodzić powyżej 3000 obrotów, na krótkim odcinku w Al. Jerozolimskich podgoniłem go do 110 km/h i wyraźnie odmawiał jej zwiększania :)
Hałas po ustabilizowaniu prędkości jest zupełnie znośny tak przy 100 km/h jest zdecydowanie ciszej niż w Loganie.
Hamulce też pewnie wymagają dotarcia ale są zdecydowanie gorsze niż w 110 KM Prestige - obowiązkowo trzeba brać ESP mamy wtedy większe tarcze hamulcowe.
Chwilowe spalanie miał przy ruszaniu na zimno 19 l/100 km :)
Ja wczoraj jeździłem srebrnym Prestigem z 12 km przebiegu (byłem pierwszy:):):). I muszę powiedzieć, że jestem bardzo mile zaskoczony prowadzeniem i wypsoażeniem (MediaNAV super sprawa) tej maszynki, wyciszenie też jest na dobrym poziomie co mnie bardzo cieszy.
I wczoraj również złożyłem zamówienie na Lodzika, który ma przyjechać dopiero w 50 tygodniu 2012:(
A wersja którą wybrałem:
Laureat - 7 osób, 1,5dci 90km w kolorze szarej komety;)
Do tego MediaNAV, radar cofania, skóra na kierownicy i gałce, tylne szyby elektryczne, koło zapasowe.
A w gratisie: alarm, dywaniki i podłokietnik.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3748 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-15, 16:12
No i się zdecydowałem
Lodgy 1.6, 7 osób, beż metalik,alufelgi 16, ESP, czujniki parkowania, radio CD/MP3, szyby tylne elektr. , skóra na kierownicy.
Od ceny katalogowej 1000 PLN rabatu i dywaniki gumowe (te welurowe są do kitu) za połowę ceny.
5 lat gwarancji , mogłem wziąć też ten pakiet serwisowy za 99 ale wtedy dostałbym mniejszy rabat bo oni w nim partycypują - pewnie i tak będę mógł wziąć z oferty na Moja Dacia.
Gdybym zostawiał Logana w rozliczeniu to dodatkowo dorzucą 1000 PLN rabatu.
Produkcja 18 października , odbiór przed Mikołajkami :) choć może być wcześniej (albo później jak w Maroku wybuchnie jakaś rewolucja anty US).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum