Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-06-13, 18:02
No ciekawe, ja bym se jeszcze napęd 4x4 przełożył bo jak ruszam na piasku to mi przyczepność zrywa i od razu bym se też tę skrzynie 6 wrzucił i może jeszcze diesla?
Tylko ile by to wyniosło? 20 - 30 tysięcy?
P.S.
Może turbinke do k4m, na filmiku z clio (uturbione k4m) widać dusterka:)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
"Skrzynia rozdzielcza", wały napędowe, tylny dyfer, tylny wielowahacz oraz sterownik napędu - pi x oko faktycznie blisko 20 kzł, a z duperelami pt śrubki, wężyki, kable faktycznie itp może być i 30...
wersje 4x2 i 4x4 różnią się też konstrukcją podłogi bagażnika
To raczej najmniejszy problem - w 4x4 jest wkładka z jakiejś pianki, do której wkłada się koło zapasowe, które w 4x2 jest pod podłogą. "Dzięki" tej wkładce bagażnik zmniejsza się o jakieś 70l To jeden z powodów, dla których zdecydowałem się na 4x2.
w 4x4 jest wkładka z jakiejś pianki, do której wkłada się koło zapasowe, które w 4x2 jest pod podłogą. "Dzięki" tej wkładce bagażnik zmniejsza się o jakieś 70l
wokól koła zapasowego jest sporo przestrzeni do zagospodarowania... doskonałe miejsce na różnego rodzaju "dodatki" wożone w samochodzie (niezależnie od rodzaju napędu) a atutem "jakiejś pianki" jest to, ze pozwala w/w "dodatki" ulokować w uporządkowany i stabilny sposób w powydzielane tą pianką strefy/segmenty/miejsca... koło zapasowe też jest dzięki temu czyste - coś za coś...
w 4x4 jest wkładka z jakiejś pianki, do której wkłada się koło zapasowe, które w 4x2 jest pod podłogą. "Dzięki" tej wkładce bagażnik zmniejsza się o jakieś 70l
wokól koła zapasowego jest sporo przestrzeni do zagospodarowania... doskonałe miejsce na różnego rodzaju "dodatki" wożone w samochodzie (niezależnie od rodzaju napędu) a atutem "jakiejś pianki" jest to, ze pozwala w/w "dodatki" ulokować w uporządkowany i stabilny sposób w powydzielane tą pianką strefy/segmenty/miejsca... koło zapasowe też jest dzięki temu czyste - coś za coś...
Dokladnie. Te schowki dookola kola zapasowego w 4x4 sa GENIALNE. Upchalem tam caly smietnik, ktory normalnie wozilem w skrzynce, i ktory zajmowal mi sporo bagaznika. A tak mam pusty bagaznik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum