Wysłany: 2017-03-06, 09:50 NSS Nowe Sandero Stepway
1. Dziś chciałem zobaczyć jak działa funkcja ECO, ale po kliknięciu w wyłącznik nic się nie dzieje ani nie zapala się piktogram ECO na zegarach ( wskaźnik zmiany biegów działa cały czas (wg. mnie każe lekko umęczać silnik i "zmienia biegi zbyt nisko")
2. czy zamek centralny działa z kluczyka (to znaczy czy jak przekręcę kluczyk w drzwiach kierowcy to całe auto się zamyka, czy muszę zamknąć samochód "radiowo" i dopiero otworzyć kluczykiem jedne drzwi)?
3. MTC pojazdu niedostępne. Można wykonać wyłącznie kontrolę sieci multipleksowej. komunikat z CLIPa, czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu poza czekaniem na nową wersję (komunikat z wersji 164), ew jak uzupełnić braki?
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez robk1 2017-03-06, 09:51, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-03-06, 16:17
-na temat eco się nie wypowiem, choć zdanie mam o nim ogólnie negatywne, na wskaźnik biegów patrz z przymrużeniem oka, wszystkie (z pominięciem sytuacji, kiedy wciskamy gaz bardzo energicznie czy do dechy)tego typu podpowiadacze stanowczo zbyt wcześnie sugerują wyższe przełożenie. Moim zdaniem warto robić to w normalnych warunkach w górę przy ok 2,5 a w dół przy 2 tys obr
- kluczyk w zamku obsługuje wyłącznie ten zamek (podobnie dot otwarcia bagażnika) pilotem zamykasz i otwierasz wszystko na raz. Jeżeli chcesz by auto było zamknięte a dostępne tylko drzwi kierowcy, musisz pilotem zamknąć całość a potem mechanicznie otworzyć te drzwi, zamknąć je można ręcznie kluczem lub (prawdopodobnie - już nie pamiętam) ponownie naciskając zamykanie na pilocie
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2017-03-06, 16:20, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum