Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
Mapy do MediaNav
Autor Wiadomość
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2020-08-09, 19:39   

tak są już nowsze - HERE [Navteq] 2020.Q2 EUROPE po numerach w plikach można powiedzieć że Polska jest z czerwca
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2020-08-09, 19:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: D4F 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 25 razy
Wiek: 33
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 1109
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-08-09, 20:33   

Ja dzisiaj pobrałem najnowsze mapy i wrzuciłem do swojego MNE. W sobotę wyjeżdżam nad morze to będę miał okazję przetestować czy są lepsze od map tomtom Q4 2019
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 110
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-08-14, 14:03   

Czy MN3 widzi Wam pliki .hnr ? U mnie po wgraniu w/w dla tras szybkiej, ekonomiczej i najkrótszej jak wejdę w aktualizacje map to mam wszystko to co wgrane oprócz plików hnr.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 206
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-08-14, 20:07   

Przed chwilą wrzuciłem mapy Q2 2020 do swojego MN3 wraz z plikami hnr ale faktycznie nie widzę , żeby były aktywne . Korzystam ze skórki carbonne z francuskiego forum , nie pamiętam czy były one widoczne przy mapie 2019. W chwili obecnej korzystam z AndroidAuto i map online , fabryczna mapa jako wyjście awaryjne gdyby coś się stało z telefonem.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-14, 20:39   

Wg mojej wiedzy w zadnym urządzeniu mapy hnr nie są widoczne jako mapy . Bo to nie są standardowe mapy . Można je zobaczyć wyłącznie w trakcie aktualizowania map przez oprogramowanie Navisync.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 206
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-08-14, 20:52   

W folderze Navisync po aktualizacji są widoczne, tylko bez żadnego numeru więc nie wiadomo od której wersji pochodzą.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2119
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-16, 11:58   

dudu$ napisał/a:
W sobotę wyjeżdżam nad morze to będę miał okazję przetestować czy są lepsze od map tomtom Q4 2019

Czasami jest miła niespodzianka- MNE bez problemu prowadzi po otwartym przedwczoraj nowym odcinku A2 (Mińsk Maz.- S17). Na mapach Google jedziemy jeszcze po polu...
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-16, 19:19   

Nie zawsze te nowe mapy sa dobre. Przez Warszawę prowadzą POW który od Puławskiej do węzła Lubelska miał być otwarty właśnie teraz a jak dobrze pójdzie otwarty zostanie dopiero pod koniec roku.
Niestety HERE musi korzystać z oficjalnych danych dostarczanych przez GDDKiA a jak jest wiadomo
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2119
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-16, 19:32   

jas_pik napisał/a:
Niestety HERE musi korzystać z oficjalnych danych dostarczanych przez GDDKiA a jak jest wiadomo

Oczywiście- jak wszędzie, zależnie od lokalizacji są plusy i minusy a ideał nie istnieje 😉
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-08-16, 19:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-18, 21:01   

Najnowsza licencja, ale powinno działać i na starszej.

iGO R3 HERE [Navteq] 2020-License.rar
2020Q2
Pobierz Plik ściągnięto 83 raz(y) 1,97 KB

 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: D4F 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 25 razy
Wiek: 33
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 1109
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-08-19, 07:40   

Nad morze dojechałem na nowych mapach bez problemu , chociaż był moment, że dojeżdżając do Łeby w województwie pomorskim jechałem według MNE jechałem przez pola
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-19, 20:00   

dudu$ napisał/a:
Nad morze dojechałem na nowych mapach bez problemu , chociaż był moment, że dojeżdżając do Łeby w województwie pomorskim jechałem według MNE jechałem przez pola

Widocznie rozpoznał Dustera :lol: Daćka wszędzie wjedzie! :roll:
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: D4F 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 25 razy
Wiek: 33
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 1109
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-08-19, 20:23   

paul7 napisał/a:
dudu$ napisał/a:
Nad morze dojechałem na nowych mapach bez problemu , chociaż był moment, że dojeżdżając do Łeby w województwie pomorskim jechałem według MNE jechałem przez pola

Widocznie rozpoznał Dustera :lol: Daćka wszędzie wjedzie! :roll:


Szkoda tylko, że ja nie mam Dustera tylko MCV II:P, ale w tym roku byłem na mazurach i dwie nawigacje ( MNE i jakaś z Iphona) pokierowały mnie taką ( polną, z dużymi koleinami, przez lasy) że śmiem twierdzić iż zwykłe MCV II również ma jakies tam właściwości terenowe
 
MarioWlkp 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wersja: Stepway2
Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2020-09-15, 01:10   Mapa Polski

Witam. Czy ma ktoś link gdzie mogę pobrać najnowsza aktualizacje map Polski do navi?
_________________
MarioWlkp
 
HWfreak 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 100TCe + LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Dołączył: 15 Lip 2020
Posty: 63
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-09-15, 11:28   

Kiedy orientacyjnie Renault wypuszcza mapy? Bo w poniedziałek odbieram auto więc będę miał 90 dni na aktualizację i zastanawiam się czy wrzucać Q4/2019 czy czekać na nowsze.
 
MarioWlkp 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wersja: Stepway2
Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2020-09-15, 12:20   

Gdzieś czytałem że podobno są już nowsze mapy. Ale niestety nie wiem skąd pobrać darmowe 😓
_________________
MarioWlkp
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2119
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-15, 12:23   

Po pierwsze- to nie Renault wrzuca mapy, tylko serwis NAVIEXTRAS obsługujący wiele marek.
Po drugie- absolutnie nie ma żadnej reguły ani powtarzalnych terminów pojawiania się nowych map w tym systemie.

MarioWlkp napisał/a:
Gdzieś czytałem że podobno są już nowsze mapy. Ale niestety nie wiem skąd pobrać darmowe 😓

Najnowsze mapy dla MediaNav to 2020.Q2
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-09-15, 12:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
HWfreak 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 100TCe + LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Dołączył: 15 Lip 2020
Posty: 63
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-09-15, 13:02   

Dymek napisał/a:
nie ma żadnej reguły ani powtarzalnych terminów pojawiania się nowych map w tym systemie

Czyli muszę dokładnie wyliczyć do kiedy mogę zaktualizować i liczyć, że wejdzie 2020.Q4 do tego czasu.
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 506
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-09-15, 13:22   

Nie. Dostaniesz ostatnią aktualizacje jaka była na dzień pierwszego uruchomienia nawigacji i możesz ją pobrać przez 3 miesiące. Przy aucie demo termin zapewne już minął.
 
HWfreak 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 100TCe + LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Dołączył: 15 Lip 2020
Posty: 63
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-09-15, 13:25   

buladag napisał/a:
Dostaniesz ostatnią aktualizacje jaka była na dzień pierwszego uruchomienia nawigacji i możesz ją pobrać przez 3 miesiące.

Czyli nieważne czy zrobię to 15min po odbiorze auta czy 89 dni po, i tak i tak będzie to ta sama mapa? Nawet jeśli za miesiąc wyjdzie nowa?

buladag napisał/a:
Przy aucie demo termin zapewne już minął.
2 miesiące temu było zamówione i w poniedziałek będzie do odbioru więc nawet jeśli by liczyli od wpłacenia zaliczki to mam jeszcze czas :)
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2119
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-15, 13:38   

HWfreak napisał/a:
Czyli nieważne czy zrobię to 15min po odbiorze auta czy 89 dni po, i tak i tak będzie to ta sama mapa? Nawet jeśli za miesiąc wyjdzie nowa?

Samochód z fabryki będzie miał wgraną jakąś starą mapę- nie wiem jakie teraz wgrywają, ale bywało, że były to mapy po kilka wydań do tyłu. Moim zdaniem oficjalnie wgrasz najnowszą mapę jaka będzie w danym momencie dostępna w serwisie Naviextras, ale mogę się mylić i jest tak jak twierdzi buladag.
Przy czym pamiętaj- tam nigdy nie było dostępnej najnowszej mapy, nawet za pieniądze, tylko maksymalnie jedno wydanie wstecz.
Teraz najnowsze istniejące mapy to 2020.Q2 a tam teraz pewnie można ściągnąć tylko 2019.Q4. Inaczej mówiąc- aby mieć aktualnie wydane mapy, trzeba je wgrać z alternatywnego źródła. Trochę paranoja, ale tak jest :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-09-15, 13:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 206
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-09-15, 15:14   

25 sierpnia odebrałem Dustera, fabrycznie miał wgrane mapy z 2017 . Na drugi dzień dokonałem aktualizacji darmowej do Q2 2019. Na początku września pojawiła się mapa 2019 Q4 niestety nie mogę już dokonać darmowemu aktualizacji. Przysługuje 1darmowa aktualizacja przez 90 dni od 1 włączenia nawigacji (wyznaczenia celu). Klient jest trochę robiony w konia, bo w momencie odbioru dostaje starą mapę i tak jak w moim przypadku miałem pecha bo nie załapałem się na nową mapę. Oczywiście i tak korzystam z map online( Android Auto) . Ostatnio robiłem koledze aktualizację w 2letnim aucie , nie używał nawigacji i dostał nowe mapy 2019 Q4
Ostatnio zmieniony przez Robson68 2020-09-15, 15:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-15, 19:03   

A od miesiąca sa dostępne mapy Q2/2020 .
Wystarczy uwolnić :)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 206
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-09-15, 19:51   

Wolę korzystać z Android Auto i map online. Mam drugie radio , tam nowe mapy :mrgreen:
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 506
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-09-15, 20:00   

Dokładnie. Też nawet nie myślę o aktualizacji że względu na AA, no chyba że dało by się włączyć w jakiś prosty sposób TMC Premium i dla nowszej bazy ograniczeń i poi które mogą działać w tle.

Tak wogole, rozgryzł ktoś w końcu czym różni się rozszerzona mapa za 300zł przy zamawianiu auta od zwykłej?
Ostatnio zmieniony przez buladag 2020-09-15, 20:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne