Wysłany: 2012-09-06, 15:17 Wspólne części karoserii między różnymi modelami
Nie znalazłem szukajką nic ciekawego, więc mam takie pytanie - może ktoś wie?
Zastanawiam się, czy klapa komory silnika, potocznie maską zwana, jest identyczna w Loganie i Loganie MCV? A jeśli tak, to czy również pomiędzy ph1 i ph2? Chciałem dokonać przeszczepu i nawet idzie znaleźć pod kolor, ale...
Ostatnio zmieniony przez Marmach 2012-09-06, 15:17, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3782 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-06, 15:27
Maska, światła i błotniki są identyczne w Loganie i Loganie MCV Ph 1. Zderzaki nie.
W Ph 2 jest chyba tak samo, ale pomiędzy ph1 a ph2 już nie można stosować ich zamiennie (chyba że przeniesiemy cały komplet tzn. błotniki światła maskę i zderzak).
ale pomiędzy ph1 a ph2 już nie można stosować ich zamiennie
Tzn że maska ma inne wymiary, zaczepy, kształty w środku? Na oko wygląda identycznie... Muszę chyba zaparkować w znanej miejscówce z tambylczym Loganem MCV o identycznym kolorze jak mój, ale ph1 - i porównać
Kurcze, to by było niedobre, bo jednak wysycenie częściami z ph1 jest znacznie wyższe...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum