Wysłany: 2012-09-24, 23:21 Parkuję tutaj kolejną "Lodzie"
Witam
Dzisiaj w ten piękny słoneczny dzień przywiozła mnie do domu z Opola do Wrocławia nowiutka Lodgy. 14 km na starcie.
Zakup auta był praktycznie błyskawiczny. 14 Września obejrzałem reklamę w TV. Nocą odnajduję i czytam od deski do deski TO forum. 15-go jestem na prezentacji w salonie. Auto przypada mi do gustu tylko terminy odbioru za 3 miesiące już nie. Przez 3 wieczory szukam auta po Polsce. Interesowała mnie benzyna, Laureate z NAVI.
Trafia się ale bez. A pal licho, mówię. Telefon, wymiana paru emaili z dokumentami. Dzisiaj odebrałem. Wracam do Wrocławia specjalnie dłuższą trasą (100 km) aby zobaczyć jak "to" jeździ. Jest spoko, wasze forum sprawiło czego mogłem się spodziewać po tym aucie/marce. Na dalsze opisy myślę że przyjdzie jeszcze czas i podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami w rewanżu za otrzymane z tego forum informacje które pozwoliły mi błyskawicznie podjąć decyzję zakupu tej marki.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3773 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-25, 08:10
Lubię spontan :)
Ja mam trochę dłuższą historię :)
Pierwsze info o Lodgy to grudzień - potem prezentacja w Genewie i pierwsze testy pismaków w marcu kwietniu, czytanie opinii pierwszych użytkowników z innych krajow. Potem @#@!#@!# na Renault Polska za przesunięcie premiery na wrzesień. W sierpniu pierwsze przymiarki i jazda testowa 110 dCi. Potem !@!#!##! na Renault Polska za zakaz rejestracji demówek 1.6 MPI przez dilerów. Trzy tygodnie podchodów u dilerki :) w końcu krótka jazda testowa i zakup podczas dni otwartych.
Odbiór na początku grudnia - no to będzie rok :)
Co do MediaNav to ja nie wziąłem z powodu obaw o złodziejstwo i słabych mimo wszystko map - parkuję często na mieście i mam wątpliwości co do lepkich rączek młodzieży.
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2012-09-25, 18:06
Witaj
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum