Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Dacia Duster Black Pearl Dominus'a ;D
Autor Wiadomość
kicia 



Marka: Dacia
Model: Duster II 4x2
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 07 Kwi 2014
Posty: 362
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-08-10, 16:10   

Całkiem dobrze się trzyma. Na zdjęciach właściwie nie widać zużycia :-)
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-08-10, 16:20   

A i chroni te element wykładziny która i tak nie jest najwyższej jakości.
Polecam
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-08-17, 20:29   

Dziś Dusterkowi poszło trochę w boczki ... :mrgreen:
Pakiet Offroad kompletny :-P















 
borys87 
Zielony listek


Marka: honda
Model: civic
Silnik: 1,4
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 1
Skąd: z zadupia
Wysłany: 2014-11-30, 20:32   

witam gdzie mozna zdobyc taki termometr jaki masz w dacia?
 
fotorobart 



Marka: Dacia/Toyota
Model: Duster/Yaris
Silnik: 1.5dCi/1.3
Rocznik: 2015/2017
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 12 Paź 2014
Posty: 716
Skąd: kraków
Wysłany: 2014-11-30, 20:33   

a gdzie progi? ;-)
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-11-30, 20:36   

borys87 napisał/a:
witam gdzie mozna zdobyc taki termometr jaki masz w dacia?


To jest termometr samoróbka z lusterka VW New Beetle

fotorobart napisał/a:
a gdzie progi? ;-)


hmm... zastanawiałem się nad rurami progiem lub właśnie progami ale to zmniejszy prześwit.
Choć gdybym miał okazyjną cenę to czemu nie, sprawdził bym u siebie jakby to było :->
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2014-11-30, 20:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
fotorobart 



Marka: Dacia/Toyota
Model: Duster/Yaris
Silnik: 1.5dCi/1.3
Rocznik: 2015/2017
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 12 Paź 2014
Posty: 716
Skąd: kraków
Wysłany: 2014-11-30, 20:38   

prześwit będzie mniejszy o ok. 6 cm, w swojej Czarnej Perłe będę miał Pakiet Adneture
Ostatnio zmieniony przez fotorobart 2014-11-30, 20:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
Ajgor 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 /LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 24 Wrz 2014
Posty: 805
Skąd: Mikołów
Wysłany: 2014-11-30, 21:10   

Jak z trwałością tych elementów?Możesz stanąć na progu bea problemu?Zastanawiam się nad dołożeniem tych elementów...
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-11-30, 21:12   

Ajgor napisał/a:
Jak z trwałością tych elementów?Możesz stanąć na progu bea problemu?Zastanawiam się nad dołożeniem tych elementów...


hmm.. ja progów nie mam a kolega fotorobart dopiero będzię miał więc my Ci chyba nie odpowiemy na to pytanie :-P
 
Ajgor 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 /LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 24 Wrz 2014
Posty: 805
Skąd: Mikołów
Wysłany: 2014-11-30, 22:57   

Sorki ,ale myślałem że organoleptycznie ktoś to sprawdzał przed zamówienim ;-)
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-11-30, 23:13   

Nmzc. Ja niestety nie miałem okazji zobaczyć tych progów ani na nich stawać więc się nie wypowiem
 
fotorobart 



Marka: Dacia/Toyota
Model: Duster/Yaris
Silnik: 1.5dCi/1.3
Rocznik: 2015/2017
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 12 Paź 2014
Posty: 716
Skąd: kraków
Wysłany: 2014-12-01, 06:18   

Progi ze stali nierdzewnej (ref. 82 01 474 334) wytrzymują maks. obciązenie 110kg - taka infromacja jest na stronie Dacii
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-12-07, 13:33   

fotorobart, i nadażyła się okazja. Czekam na przesyłkę z progami :->
Ale montaż chyba na wiosnę
 
brian7414 



Marka: Dacia
Model: Duster 4X4 ph 2
Silnik: 1.6 16V Pb,LPG,CB
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Pomógł: 2 razy
Wiek: 45
Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 63
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2014-12-07, 21:24   

Ważę 95 kg , skakałem po swoich progach i nic się nie dzieje . Bardzo przydatne w terenie gdy trzeba dociążyć auto z którejś strony.
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-03-01, 10:36   

Od kilku dni ciesze się drobną zmianą wnętrza :mrgreen:

było seryjnie tak:




A teraz ...











Rameczka jest to robota ręczna pewnego gościa z Rumunii, miał mi wylakierować to na kolor pasujący pod wersje Delsey lecz niestety nie dopasował, a może i nawet lepiej bo teraz wygląda chyba lepiej co nie?
Koszt ramki 80E
Tak jak przy ramce pod standardowe radio 2 din trochę plastików trzeba wyciąć, panel klimatyzacji został obniżony i w dwóch miejscach trzeba było go trochę nadciąć.

Nawigacja zakupiona z Renault Captur (450zł) i do tego mikrofon (65zł) , odbiornik gps (110zł) oraz pilot (60zł) oryginalne.
Mam Duster'a z 2012 który ma nowsze wtyczki takie jak najnowsze Dacie więc podłączenie Plug&Play.
Zmieniłem pilot pod kierownicą ten nowszy z narysowaną zieloną/czerwoną słuchaweczką, a mikrofon włożyłem do obudowy lusterka fotochromatycznego.
Wszytko ładnie działa :lol:

Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-03-31, 22:54, w całości zmieniany 3 razy  
 
Ajgor 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 /LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 24 Wrz 2014
Posty: 805
Skąd: Mikołów
Wysłany: 2015-03-01, 11:13   

No no, trochę roboty toto kosztowało , ale efekt finałowy super!
Gratulacje!!!
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-03-01, 11:15   

Zgadza się, ale jednak efekt finalny był tego wart.
Stare radyjko, adapter sterowania został na sprzedaż więc koszt tej modyfikacji się nieco może obniży ;-)
 
Ajgor 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 /LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 24 Wrz 2014
Posty: 805
Skąd: Mikołów
Wysłany: 2015-03-01, 11:19   

W sumie to dałeś nawet mniej niż połowę ceny Media Nav.
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-03-01, 11:27   

:-D
 
janzet 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: dci "110 kucyków i jeden osioł ;-)"
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 48
Dołączył: 26 Cze 2012
Posty: 295
Skąd: Gliwice/Szałsza
Wysłany: 2015-03-11, 10:07   

gratulacje, doskonale.

ja montowałem sobie tylko fabryczny mikrofon i radio z CD, blutooth, MicroSD - to fabryczne z wyższych wersji wyposażenia dacii, renault i montowane też ostatnio w dostawczych mercedesach. pilot pod kierownicą działa. zestaw głosnomówiacy działa.

Ale ten pokazany zestaw to wypas. gratulacje. :lol:
Ostatnio zmieniony przez janzet 2015-03-12, 08:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-03-12, 08:36   

Bardzo dziękuje za komentarz :-P

Radyjko 1dinowe to 'nowsze' jest montowane w Mercedesie Citanie ;-)
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1607
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-03-15, 20:24   

Pogoda ładna była to i progi zamontowałem

Oto moje efekty dzisiejszej rekreacji :)











Niestety, gdyby nie fakt że nie mam zaprawki to i dziś były zamontowany spoiler na klapę bagażnika, zdecydowałem że będzie mat :)

Ajgor teraz mogę Ci powiedzieć że można bez problemu stanąć na nich, oczywiście nie całą stopą
 
Marek1603 


Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 97 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 7042
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2015-03-15, 20:28   

Pięknie. Gratulacje.
 
Ajgor 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 /LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 24 Wrz 2014
Posty: 805
Skąd: Mikołów
Wysłany: 2015-03-15, 20:48   

Gratuluję!!! fajnie to zrobiłeś.
Jaki masz teraz prześwit?
 
fotorobart 



Marka: Dacia/Toyota
Model: Duster/Yaris
Silnik: 1.5dCi/1.3
Rocznik: 2015/2017
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 12 Paź 2014
Posty: 716
Skąd: kraków
Wysłany: 2015-03-15, 20:56   

Ajgor napisał/a:
Gratuluję!!! fajnie to zrobiłeś.
Jaki masz teraz prześwit?

pewnie 16 cm

Dominus to brakuje Ci jeszcze "chromowych" nakładek na światła przeciwmgłowe ;-)
Ostatnio zmieniony przez fotorobart 2015-03-15, 21:02, w całości zmieniany 3 razy  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne