Wysłany: 2012-10-17, 08:35 Promocja na opony 185/65 R15 tylko dziś !!!
Na www.oponeo.pl - na rozmiarach 185/65 R15 jest dziś jakieś 15-20 PLN taniej na sztuce.
Właśnie miałem kupić do Lodgy :)
Przy okazji co wybrać ?
w kolejności cen
Dayton DW510
Kormoran Snowpro2
Dębica Frigo2 (raczej nie)
Sawa Eskimo3
Barum Polaris 3
Kumho Izen KW23
Firestone Winterhawk 2 Evo
Kleber Krisalp HP2
Fulda Kristall
Uniroyal MS Plus 66
granica 215 PLN :)
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2012-10-17, 08:50, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2012-10-17, 10:51
Dębickie Frigo (zarówno jedynka jak dwójka) to opony, które doskonale sprawują się na "prawdziwym" śniegu pokonując trakcją nawet opony z półki premium. Niestety o wiele słabsze są na suchym a wręcz bardzo słabe na mokrym. Nadają się więc idealnie dla kogoś kto mieszka w terenie podgórskim. Do miasta i na trasy już znacznie mniej. Określenie "opona zrównoważona" nijak do nich nie pasuje. Jeździłem na jedynkach przez pięć zim, więc mówię to z autopsji
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-10-17, 13:38, w całości zmieniany 4 razy
Mam Frigo 2, bardzo fajne opony. Nie przejmowałbym się przeczepionymi "łatkami" internetowymi, tylko poczytał opinie ludzi, którzy używają danych opon. Z tych co wypisałeś miałem też Sawy, test drogi do Zieleńca (zimą) zdały na 5. A jak kupowałem to myślałem, że to jakiś "noname" jest.
ja odkąd mam samochód jeżdżę swoim własnym samochodem czyli już ponad 5 lat na oponach dębica frigo 1 i złego słowa nie powiem o tych oponach. jeżdżę głównie po mieście i rzadko w trasy i jakoś nigdy mnie nie zawiodły. Może to zasługa tego że jeżdżę dość ostrożnie i staram przewidywać. Tak czy siak mogę śmiało polecić a i do dacii teraz też mam frigo na zimę.
W poprzednim aucie (punciaku) używałem przez 5 lat Fulda Kristall Montero2 i sprawowały się dobrze w rodzimych zróżnicowanych warunkach zimowych. Używane były głównie w mieście i na drogach asfaltowych, ale zdarzało im się też czasami wjeżdżać zimą na drogi gruntowe leśne. Stojąc wówczas przed wyborem opon zimowych, zdecydowałem się na Fuldy KM2 na bazie ich bardzo dobrych wyników testów i opinii użytkowników, którzy na nich jeździli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum