Witam
Zastanawiam się nad zakupem Dacii od kiedy wprowadzili Stepwaya. Potem kusili mnie Dusterem a teraz Lodgy. Sądzę że już nie długo się będę opierał :)
Pozdrawiam serdecznie!
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2012-09-19, 16:00
Witaj
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Dzięki za miłe powitanie. Rodzinki nie mam ale często mam dużo sprzętu więc dodatkowej przestrzeni nigdy za dużo, a wsadzanie rzeczy na dach po początkowej ekscytacji różnymi uchwytami, szybko mi się znudziło.
Czekam na jazdę testową Lodgy i Dusterem. Zamierzam się wybrać do salonu w październiku.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-09-20, 16:32
przy takich priorytetach Lodgy w konfiguracji 5-osobowej będzie nie do pobicia
Rodzinki nie mam ale często mam dużo sprzętu więc dodatkowej przestrzeni nigdy za dużo, a wsadzanie rzeczy na dach po początkowej ekscytacji różnymi uchwytami, szybko mi się znudziło
jeżeli to co napisałeś odnosi się do samochodu który figuruje w Twoim avatarze to w Dusterze będzie podobnie i Lodgy będzie odpowiedniejsza(y), jeżeli na chwilę obecną "problem" rodziny nie występuje to może Duster podoła, uwzględniwszy jego lepsze od Lodgy parametry trakcyjne (terenowe) ...
To co napisałem tyczyło się Fabii którą kiedyś miałem i zmieniłem na Rav4. Napęd na 4 jest fajny ale od 4 lat od kiedy mam samochody z 4x4 wykorzystałem go na prawdę może ze dwa razy, a spalanie Rav4 przy oszczędnej jeździe na poziomie 8 litrów i dochodzące zimą przy staniu w korkach do 12l/100 trochę w dzisiejszych czasach "nie przystoi" :) Myślę że Duster pod względem przestronności wnętrza by wystarczył ale Lodgy byłoby lepsze - łatwiej załadować narty, snowboardy czy rowery do środka, a opcja 7os mi pasuje bo czasem trzeba przewieźć więcej osób. Z drugiej strony 4x4 kusi może nie ze względu na "teren" ale na stabilność prowadzenia. W październiku będę mógł się przejechać jednym i drugim i porównać, przy okazji zapytać ile zaoferują za moje Rav4.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum