DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowy Logan zdradzony
Autor Wiadomość
dogberry 

Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.5 dCi 85 KM
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2008-05-09, 18:45   Nowy Logan zdradzony

Wiem, że tekst nic nowego nie wniesie ale wrzucamy jak mam rozumieć tutaj wszystkie wzmianki z mediów na temat Dacii.

A więc:

Pracownicy fabryki zdradzili, jak będzie wyglądać odświeżona Dacia.

W Rumunii z taśm produkcyjnych zjeżdżają już nowe Logany - wiemy to dzięki życzliwym pracownikom fabryki, którzy telefonami komórkowymi zrobili zdjęcia nowego modelu. Logan przypomina stylistycznie zaprezentowaną niedawno Dacię Sandero.

W rodzinnej Dacii zmieniono cały przedni pas - nowe reflektory łączy większa i bardziej wyrazista atrapa wlotu powietrza do chłodnicy z większym logo marki. Wnętrze nieznacznie odświeżono, pojawiła się też nowocześniejsza kierownica.

Tylna część nadwozia przypomina trochę Renault Thalię. Nie wiadomo, kiedy nowy model pojawi się w sprzedaży, ale szacuje się, że może to nastąpić jeszcze w tym roku. Raczej nie zanosi się na zmiany w gamie silników ani w cenach Dacii.

źródło: Autokarta.pl

Aha, i mój komentarz bo się nie mogłem powstrzymać czytając wypociny komentujących

http://www.autokrata.pl/l...dzony/3/#334985

Cytat:
Ja się zastanawiam skąd tyle agresji do tego samochodu?

Daleko nam do UE gdzie ten samochód się świetnie sprzedaje. No ale tam jest inna mentalność, ludzie są na wyższym poziomie.

Mam Dacię Logan MCV 7os. z 85 konnym dieslem, 4 poduszki powietrzne, klimatyzacje, elektryczne szyby, lusterka, komputer itp. To wszytko co jest w samochodach sprowadzanych z Niemiec a na Allegro w opisach nazywane "PEŁNA OPCJA".

Jak widzę te 3-4 letnie Mercedesy, VW i Fordy z Niemiec, skóra, klima itp, już wiem co to jest. To są samochody z TAXI z przebiegami po 400-500 tyś. kilometrów kupowane od Turków w Hamburgu. Jeszcze jakiś czas temu to Polacy sami przesuwali liczniki, teraz Turcy się wycwanili i sami cofają liczniki i biorą więcej kasy za EX-TAXI. Samochody z TAXI mają naklejoną beżową folię więc po zerwaniu jej lakier wygląda jak nowy, zero uszkodzeń dzięki folii.
Handlarz który zmieni TAXI na zwykły samochód (a dużo roboty nie ma), ma na czysto z samochodu z 20 tyś. zł.
Popatrzcie sobie na ceny na Allegro a potem wejdźcie sobie na stronę mobile . de i w zaawansowanym wyszukiwaniu zaznaczcie opcję "TAXI" jest na samym dole strony. Zobaczycie jak was pięknie ktoś robi w balona ;)

Nikt nie ściąga samochodu do Polski aby go ze stratą sprzedać, to nie jest robione charytatywnie.

Tak więc wolę swoją Daćkę niż samochód po dzwonie co zostawia 4 ślady na jezdni lub 3-4 letnie TAXI z przebiegami po 500.000km.

Jak komuś się to chciało przeczytać a sądzę, że znikomej części to ta mała część wie o co w tym wszystkim chodzi.

Dziękuję za uwagę :)

GeRRaD 

Marka: DACIA
Model: LOGAN BlackLine ;)
Silnik: 1.4 MPI
Wersja: Laureate
Wysłany: 2008-05-09, 19:59   

NIe powielając wątku anglojęzycznego dodam że moim zdaniem wnętrze zmieniło się na plus- wygląd zewnętrzny na minus :-? (obecnie bryła jest pozbawiona kragłości - po lifcie nie będzie ostrych krawędzi z przodu i z tyłu, a te wymuszane obłości zderzaków i lamp to mi tanią koreą zalatują niestety). Sandero jest zdecydowanie ładniejsze :-/
No i ten znaczek :-(

jej1967 

Marka: SKODA
Model: FELICIA
Silnik: 1,3MPI
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-05-10, 12:30   

http://auto.gazeta.pl/aut...7,Koniec_swiata!_Dacia_Logan_z_chromem.html

dacia nowa ale ta modelka :mrgreen:

http://wideo.gazeta.pl/wideo/44,90142,5196357.html

GeRRaD 

Marka: DACIA
Model: LOGAN BlackLine ;)
Silnik: 1.4 MPI
Wersja: Laureate
Wysłany: 2008-05-10, 14:49   

Dacia stara, tzn przed liftem ale modelka ................. :mrgreen:

Marek1603 

Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2008-05-11, 10:54   

Moim zdanie poprzedni model był the best.

Odpowiedz do tematu