Wysłany: 2012-11-19, 18:49 opinie o felgach stalowych w DD...
- jako, że zima tuż, tuż zmieniłem ogumienie na zimowe...
- jako, że "załapałem" się onegdaj na promocyjny (w RP) zakup zestawu (koła stalowe jasne + opony zimowe)... posiadane kompletne koła założyłem, pojeździłem kilka dni i odniosłem wrażenie, że coś "trochę nie tak",
- przedmiotowe koła po ostatniej zimie przeleżały w garażu (a jakże na specjalnym stojaku, każde koło oddzielnie zamontowane "za felgę" w pozycji poziomej, bez kontaktu opon z czymkolwiek),
- trochę zaniepokojony w/w objawami pojechałem dzisiaj na sprawdzenie wyważenia kół i co sie okazało... felgi mają "bicie", nie jest to ekstremalne ale do ideału trochę im brakuje, felgi wyglądają jak nowe, zero korozji, żadnych mechanicznych uszkodzeń, przejechane przez dwie zimy łącznie ok. 6 kkm, opony w stanie idealnym, żadnych jazd hardkorowych nie uskuteczniałem ...
- koła zostały precyzyjnie doważone ale wniosek z tego taki, że TTTM ...
- czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-11-19, 20:15
dziwna nieco historia - ja nie miałem co prawda żadnych kłopotów z wyważeniem, ale kupiłem zwykłe, srebrne alcary
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum