Wysłany: 2014-05-11, 20:08 Zapach moczu psa, czym zneutralizować?
Mały szczeniak narobił mi na dywanik, na szczęście gumowy. Zapraszając "pasażera" na przejażdżkę liczyłem się z takim obiegiem sprawy, nie sądziłem jednak że taka niewielka ilość psiego moczu może tak intensywnie... pachnieć Musiało się trochę przelać przez wysoki rant na zakręcie.
Czy po za dostępnymi w sklepach zoologicznych preparatach, są jakieś domowe środki na pozbycie się nieprzyjemnej woni? Zależy mi przede wszystkim na tym by użyty środek był jak najbardziej neutralny, by w przyszłości nie zniechęcić psa.
Ewentualnie co ze sprawdzonych produktów w sklepie polecacie?
Nie , jeżeli chcesz usunąć tylko zapach bez plam .
Wystarczy posypać i odczekać 10-15 min (czym więcej tym lepiej ) i odkurzyć .
Na plamy stosujemy metodę z mokrą gąbką i naprawdę działa .
Ja po rozsypaniu biorę szczotę i rozprowadzam po tkaninie sodę aby wniknęła miedzy włosie .
soda ma setki zastosowań , osobiście kupuje ją raz na rok ok 20 -25 kg http://dziecisawazne.pl/d...da-oczyszczona/
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-05-11, 20:46, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-11, 22:04
Soda to dobry pomysł.
Gdyby jednak nie pomogła, to możesz jeszcze obczaić Vitopar. To jest magiczny środek neutralizujący zapachy, do nabycia w sklepach zoologicznych. Według producenta zawiera jakieś bakterie, które, jak przypuszczam, pakują sobie brzydkie zapachy do plecaczków i unoszą w dal. :] Tak czy inaczej, używamy od lat i sprawdza się bardzo dobrze.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-05-12, 08:28
nieźle z zapachami radzi sobie...koci żwirek - najlepiej drobny. Można zmoczyć ciepłą wodą z dodatkiem np Ludwika to miejsce i posypać. Higroskopijny środek osuszy je i przy okazji "zabierze" przykry zapach. Potem wystarczy odkurzyć
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-05-12, 08:28, w całości zmieniany 1 raz
W KOMENTARZU DO ZAMÓWIENIA NAPISZ "DACIA" TO DAM CI RABACIK
Dzięki. Rzuciłem okiem na stronę, wygląda zachęcająco. Szykując się do większych zakupów nie omieszkam jej odwiedzić. Póki co soda zdała egzamin celująco.
_________________ ---
Stepway
Ostatnio zmieniony przez Stepway 2014-05-13, 09:26, w całości zmieniany 1 raz
Gość
Wysłany: 2014-05-15, 09:32
Zgadzam się, że soda może pomóc, aczkolwiek trzeba ją zastosować dosyć szybko. Jak nie zrobiłeś tego od razu, to może być problem z zapachem. Później nawet pranie nie pomaga. Chociaż mój znajomy ma jakąś kosmiczną chemię do neutralizacji zapachów (zajmuje się praniem aut). Zapytam co tam miesza i dam znać!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum