Marku, modyfikacja z naszej strony czasu i skladu:
1. marek1603, 4dni, 2dorosłe, 2dzieci (1,5 i 7 lat) - szkoła masarstwa
2. pluto, 2dni, 2dorosłe, 1dziecko (12 lat - mała kobietka)
3. bebe, 3 dni, 2 dorosłe, 1 dziecko typu kobieta (4 lata) - szkoła masarstwa
4. Malutki, 4 dni, 2 dorosłe, 1 dziecię (7 lat) - szkoła masarstwa
5. Wat, 3 (kolacja) dni 2 dorosłe, 1 dziecko (5 lat) - bez szkoły bo jeszcze bez nogi lub reki wrócę
6. Louis79, 4dni,2 dorosłe,2 dzieci (będzie 8 miesięcy i 5 lat)-szkoła masarstwa muszę przytulić jakąś szyneczkę bez wody i kolagenu:)
7. opos, 1 dzień - tylko biesiada, 2 dorosłych,2 dzieci (10 i 8 lat -kobietki)
8. monopios, 1 dzień - biesiada
9. maduat, pt-ndz, 3 dorosłe, 1 dziecko typu kobietka (3 latka), 1 dziecko typu facet (4 latka), 1 sztuka na masarstwo
10. czaju, 4 dni, 2 dorosłe, szkoła masarstwa *- o ile będzie urlop
11. BLONDI83, 1 dzień biesiada, 2 osoby
12. marmag, 3 dni, 2 dorosłe, 1 dziecko 13 lat, - szkoła masarstwa- 1 osoba
13. JackTheNight, 2 dni, 2 dorosłe, 1 dziecko 10 lat
14. marcio, 2 dni ( sobota, niedziela ), 2 dorosłe, 1 dziecko ( 16 lat )
15. ajax, 2 osoby (chyba, że ktoś z młodych dołączy ale wątpię, to wtedy jak coś to karimata) najpewniej od soboty. Ale do końca maja to jeszcze wszystko płynne. Dajcie trochę czasu Pleeeaasseeeeeeee
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2013-06-09, 18:58
Niestety nie będziemy. Ustalony termin wojaży po albańskich skałach od połowy sierpnia do 7 września.
Szkoda, ale dzieci i wnuki mają swoje prawa. W tym prawo do nauki w szkole
Ma ktoś jakiś kontakt z koleżanką marmag. Bo jako ostatnia nie wpłaciła i nie odpowiada na wiadomości. Nie chciałbym niezręcznej sytuacja, iż będę musiał ją skreślić z listy, a zapisała się na szkołę masarstwa.
Po dzisiejszej wizycie w folwarku parę nowinek.
Pokój 13 osobowy w domku został podzielony i powstały 2-u, 3 i 6-cio osobowe, które są wolne i można jeszcze rezerwować. Np przeze mnie lub bezpośrednio w folwarku ale z jednoczesną informacją tutaj. Super pachną nowizną znaczy nowym drewnem.
W niektórych pokojach i łazienkach przeprowadzone remonty. Nowe kabiny, płytki itd. Widać, że małymi kroczkami ale folwark się rozwija - idzie w miarę możliwości z duchem czasu .
Zamieszczę jeszcze w późniejszym terminie listę pokoi i osób do nich przydzielonych. Jest to związane z moim uczestnictwem w szkole masarstwa i muszę pewne rzeczy przygotować wcześniej.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2013-07-07, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Po uzgodnieniach ze wszystkimi przyjeżdżających na szkołę w piątek (nie dotyczy przyjeżdżających w czwartek) informuję iż zaczyna się ona o godzinie 13:00 i będzie trwała max do 24:00 ponieważ w sobotę od rana zaczynamy wędzenie, parzenie itd. Po przerwie obiadowej (na biesiadzie) dokończymy co zaczęliśmy. Potem zostanie tylko skosztować naturalnych wyrobów bez konserwantów.
Lista pokoi oraz data rezerwacji.
1. bebe Od 30.08
2. maduat Od 30.08
3. Marcio Od 31.08
4. wat Od 30.08
5. Malutki Od 29.08
6. marek1603 Od 29.08
8. pluto Od 31.08
9. czaju Od 29.08
10. JackTheNight Od 31.08
12 louis79 Od 29.08
13. marmag Od 30.08
Pokój 13 osobowy (nie mylić z numerem pokoju) jak wspomniałem został podzielony na 2-u, 3 i 6-cio osobowe więc są wolne i na dzień dzisiejszy można je rezerwować.
Aha i jeszcze jedno. W niedzielę jest odpust (św. Idziego) i obiadek będzie po nabożeństwie tj. około 13:00
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2013-07-09, 05:45, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 dCi 4x2 110 KM
Rocznik: 2010
Dołączyła: 21 Sty 2011 Posty: 162 Skąd: prawie Warszawa
Wysłany: 2013-07-09, 08:31
Marek1603 napisał/a:
Po dzisiejszej wizycie w folwarku parę nowinek.
Pokój 13 osobowy w domku został podzielony i powstały 2-u, 3 i 6-cio osobowe, które są wolne i można jeszcze rezerwować. Np przeze mnie lub bezpośrednio w folwarku ale z jednoczesną informacją tutaj. Super pachną nowizną znaczy nowym drewnem.
W niektórych pokojach i łazienkach przeprowadzone remonty. Nowe kabiny, płytki itd. Widać, że małymi kroczkami ale folwark się rozwija - idzie w miarę możliwości z duchem czasu .
Zamieszczę jeszcze w późniejszym terminie listę pokoi i osób do nich przydzielonych. Jest to związane z moim uczestnictwem w szkole masarstwa i muszę pewne rzeczy przygotować wcześniej.
będę z Wami duchem, szkoda, że nie ciałem
życzę udanego zlotu....
_________________ mausi64 życzy wszystkim bezpiecznej jazdy
Po uzgodnieniach ze wszystkimi przyjeżdżających na szkołę w piątek (nie dotyczy przyjeżdżających w czwartek) informuję iż zaczyna się ona o godzinie 13:00 i będzie trwała max do 24:00 ponieważ w sobotę od rana zaczynamy wędzenie, parzenie itd. Po przerwie obiadowej (na biesiadzie) dokończymy co zaczęliśmy. Potem zostanie tylko skosztować naturalnych wyrobów bez konserwantów.
Tak z ciekawości.
Czy do wędzenia sobotniego zostaną użyte produkty wytworzone w piątek?
I jakie to będą produkty?
Marek1603, jeżeli chodzi o Kiełbasę, Kaszanki, Salcesony itp. to ok. Jestem tylko ciekaw jak instruktor chce wytworzyć Szynkę lub Baleron w 24h tradycyjną metodą, jeżeli tak zrobi to jest mistrzem świata albo krętaczem.
A jeszcze jedno tzw. "peklosól" zawiera konserwanty i nie jest tradycyjną metodą .
A kto powiedział że zrobi szynkę w 24h?
Może samą szynkę za marnuje wcześniej(o ile pamiętam 2 tygodnie powinno być), a resztę będziemy robić na miejscu.
W końcu to szkoła więc zobaczymy czego nas nauczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum