Wysłany: 2018-05-06, 19:16 Dach mi się załamuje czy co?
Witam
Mam nadzieje że będzie widać na zdjęciu.
Dzisiaj zauważyłem. Podłużna kreska na środku dachu dł. ok 30 cm.
Wyczuwalna pod palcem.
Ma ktoś jakiś pomysł co to się dzieje?
https://zapodaj.net/b79137b92e015.jpg.html
Ostatnio zmieniony przez maniek321 2018-05-06, 19:18, w całości zmieniany 1 raz
Jak dla mnie to moglo cos spasc, uderzyc, dotknac i zrobic takie wgniecenie, ale nie wykluczalbym jakis naprezen sciskajacych ktore to zrobily, rob dokladne foty i obserwuj czy nie bedzie postepowac.
U mnie w Sandero naprezenia spowodowaly wgniecenie na tylnym progu samoczynnie i nie bylo to uderzenie...
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-05-07, 16:33
to nie jest samoistna deformacja.To uszkodzenie mechaniczne. Wygląda to tak, jakby na dach spadł jakiś podłużny przedmiot (rurka, kij, prosty kawałek gałęzi itp)- niekoniecznie wcale musiał być ciężki (byłem świadkiem, jak wiewiórka z kilku metrów spuściła świeżą, świerkową szyszkę na dach saxo - efekt jak po uderzeniu małym młotkiem) Blacha jest cienka, powierzchnia w tym miejscu bez przetłoczeń i wzmocnień, o wgniecenie bardzo łatwo.
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2018-05-07, 16:40, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum