Wysłany: 2013-01-03, 23:38 Wymiana reflektora w loganie
Samodzielna (^:
...Choć tak naprawdę to nie ma się czym chwalić, bo technicznie jest to proste jak większość innych rzeczy w daciach - ot, 20 wkrętów, połowieczne zdjęcie zderzaka i wymontowanie/zamontowanie lampy (:
Pochwalę za to właśnie projektantów - nie jest to oczywiście żadne mistrzostwo świata w inżynierii, ale po prostu bardzo zgrabna i bardzo normalna konstrukcja, z którą aż przyjemnie się pracuje.
Nieco zganić można by za to tradycyjnie księgowych i dyrektorstwo Reno (widać miejscami niejaką siermiężność użytych materiałów) oraz ASO (za wcześniej wykonane prace w okolicy), ale dzięki dobremu nastrojowi po wykonanej pracy powstrzymam się <;
W każdym razie, gdyby ktoś jeszcze miał kiedyś taką konieczność, to polecam samodzielną naprawę - nie ma się czego bać (:
Winowajca: jastrząb-samobójca - na A2 między Wrześnią a Poznaniem siedzi tego na płotach dość sporo.
Nowa lampa: Depo, Made in Taiwan, 123 zł @ MHM / Łomianki (obecni także na Allegro) - wszystko ładnie pasuje, zdam za jakiś czas raport jak faktycznie świeci.
Czas wymiany: ok. 1 godziny - ale można sporo szybciej, ja się po prostu guzdrałem d:
Stary jest oczywiście także trochę porysowany i zmatowiały, ale nowy jest przede wszystkim po prostu czysty - parę dni i różnica się znacząco zmniejszy (;
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-01-04, 09:53
Ja się też zastanawiałem nad wstawieniem tej chińszczyzny , ale akurat na allegro była używana z rozbiórki w podobnej cenie i od ręki kilka kilometrów ode mnie. Przynajmniej nie było problemów z wyregulowaniem i granicą światłocienia jak to często bywa w tych "podróbach".
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-01-04, 10:34
DrOzda napisał/a:
Przynajmniej nie było problemów z wyregulowaniem i granicą światłocienia
a u mnie akurat pod tym względem jest jak najbardziej ok
to nie podróby, tylko zamienniki - przecież nikt nie udaje, że to "oryginalne" (co to w ogóle znaczy) produkty Renault (które i tak robią przecież podwykonawcy)
Ostatnio zmieniony przez kapelusznik 2013-01-04, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum