Witam kolegów ;) Mój dziadek kupił sobie pół roku temu Dacie Sandero, nówkę nie śmiganą. Niestety zdarzyło mu się zarysować błotnik w garażu, no i trzeba będzie coś z nim zrobić. Mieszka w małej miejscowości w której nie ma żadnego lakiernika, i żadnego PORZĄDNEGO mechanika. Z racji na swój wiek nie pojedzie do większego miasta. Za parę dni jadę do niego na drugi koniec polski (850km ;) ) pomalować mu ten błotnik. Chciałem kupić lakier w spray, ale w sklepie dowiedziałem się że muszę znać numer lakieru. Poprosiłem dziadka o numer VIN samochodu aby sprawdzić sobie w internecie jaki lakier ma. Niestety, to nie Peugeot i nie ma dostępnych takich informacji w sieci :( Chciałbym się dowiedzieć, gdzie jest tabliczka z numerem lakieru w Dacii, aby poinstruować dziadka co ma mi przeczytać. Czy mógłbym poprosić o zdjęcie takiej tabliczki, abym mniej wiedział jak dziadkowi wytłumaczyć który to numer?
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-04-12, 11:18
TD Pedro napisał/a:
WMP napisał/a:
Poprosiłem dziadka o numer VIN samochodu
jeżeli posiadasz numer VIN to pewnie w ASO w Lublinie podadzą Ci kod lakieru...
(przy okazji taka ciekawostka: odległość 850 km od Lublina to chyba poza granicami RP... )
Połtawa?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Co do ASO, dzowniłem do dwóch bo dziadek rozwalił zderzak i chciałem sie zapytać o cene zderzaka. Oba ASO nie rozpoznały VINu, a vin działa na róznych serwisach które go rozkodowują i podają mneij więcej prawidłowe informacje.
o kurcze dzieki za odzew ! wpisujac czy to DD2 czy D42 nie znajduje nic :O chyba trzeba dzwonic do poszczegolnych ludzi i pytac... masakra.. potrzebuje cala lewa strone :) 2 pary drzwi i blotnik przedni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum