Lokalizacja: wszystkie (: - bo właściwie na co dzień korzystam głównie z Neste: lubię samoobsługę, nigdy nie miałem żadnych problemów (także z paliwem*), a prawie zawsze jest nieco taniej niż średnia**.
-----
* Po prawdzie to właściwie to nigdy nigdzie na szczęście nie miałem...
** Choć przy super/hipermarketach często bywa jeszcze taniej, ale nie mam akurat nigdzie wygodnie pod ręką.
Wiem gdzie Marcin, w kierunku na rondo Starołęka czy po drugiej stronie?
Na tej w kierunku ronda staroleka Po drugiej stronie kawalek dalej tez jest BP tak jak mowisz, ale tam tankuje rzadziej Czesto bywasz w poznaniu, ze kojarzysz takie rzeczy??
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012
Wysłany: 2008-01-27, 16:06
Orlen. VERVA98. Na zadnej stacji zadnych problemow... Ostroda, Elblag, Olsztyn, Olsztynek Nowe Miasto Lub. Do jakosci paliwa zadnych zastrzezen, obsluga sprawna i mila.
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2008-03-17, 18:44, w całości zmieniany 2 razy
Na tej w kierunku ronda staroleka Po drugiej stronie kawalek dalej tez jest BP tak jak mowisz, ale tam tankuje rzadziej Czesto bywasz w poznaniu, ze kojarzysz takie rzeczy??
Mieszkałem kiedyś na Winogradach (w związku z pracą)
Piękne miasto, jak kiedyś się uda przeprowadzam się na stałe...
Mieszkałem kiedyś na Winogradach (w związku z pracą)
Piękne miasto, jak kiedyś się uda przeprowadzam się na stałe...
Moze i piekne, ale korki w miescie miedzy 7-9 i 14-18 rozbrajają Czasami sa takie dni, ze godziny korkow sa elastyczne i wystepuja caly dzien od 7-18 No ale nie ma co narzekac bo pewnie wszedzie tak jest
Moze i piekne, ale korki w miescie miedzy 7-9 i 14-18 rozbrajają Czasami sa takie dni, ze godziny korkow sa elastyczne i wystepuja caly dzien od 7-18 No ale nie ma co narzekac bo pewnie wszedzie tak jest
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM
Wysłany: 2008-01-29, 10:43
Jeżdżę rumuńskim samochodem na licencji francuskiej, z ruską benzyną w baku, i czeskimi oponami na felgach. Pełna globalizacja.
Prawie rok temu przeniosłem się z Shella, gdzie drogo, do Jet, gdzie tanio, i dobrze. Ceny benzyny na Górnym Śląsku są bardzo niskie. Ostatnio znów trochę spadły (teraz: 4,05, 4,07, 4,11, 4,13 złp za litr 95, stacje bezobsługowe-np. Chorzów 3 Maja, nawet poniżej 4,00 zł). To gdzie te szalejące ceny za baryłkę ropy, kryzys paliwowy, i szaleńczo rosnące ceny paliw?
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Na paliwie ON BP ULTIMATE nigdy się jeszcze nie zawiodłem ....
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-01-30, 05:47
ian napisał/a:
Jeżdżę rumuńskim samochodem na licencji francuskiej, z ruską benzyną w baku, i czeskimi oponami na felgach. Pełna globalizacja.
Co do tej ruskiej benzyny, to aż mi skóra ścierpła, jak przeczytałem, bo w pierwszej chwili pomyślałem o takiej, która w Polsce chodzi za pół ceny, a nadaje się do starych pił spalinowych. Próbowałem kiedyś takowej do skutera, i wiem, że nie warto...
No, ale skoro Jet - to Lukoil chyba, więc to już nie te drugoligowe gatunki benzyny z kontrabandy.
temat fajny - są stacje które warto polecić
więc kiedyś JETobecnie LukOil przy Makro - krajowa jedynka na Cieszyn
od piątku 18:00 do poniedziałku 8:00 paliwo jest tańsze
tankuje tam kilka samochodów i mają najlepszy stosunek cena/jakość w Bielsku
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM
Wysłany: 2008-04-10, 10:10
Dopiero teraz miałem okazję to sprawdzić. Faktycznie, w Chorzowie na ulicy 3 maja na stacji bezobsługowej jest najtańsza benzyna w Polsce! Tylko 4,07 złp za litr 95. Tak podał też dodatek gospodarczy "Dziennika" z 28 marca 2008 roku. Dziwią mnie różnice w cenie paliwa w ramach jednej sieci stacji benzynowych JET: Bytom najtaniej 4,11 złp. Chorzów 4,15-4,17 złp, Katowice 4,21 złp.
To mocny argument, że zjazd fanów, i maniaków Dacii powinien odbyć się właśnie na Śląsku. Przy okazji można zrobić zapasy taniej benzyny
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Kilka razy zatankowałem olej napędowy na stacji Auchan przy ul Modlińskiej w W-wie. Namówili mnie rodzice, którzy tankowali tam benzynę do swojej skody i nie narzekali, a cena paliwa niska. Dałem się namówić - choć z pewną taką nieśmiałością - na zatankowanie około 10 litrów i wszyastko było ok, więc następnym razem zatankowałem do pełna. Auto na tym paliwie na prawdę dobrze jeździ - o wiele lepiej niż na paliwie z Neste, które poprzednio tankowałem. Silnik stał się bardzij elastyczny i bardziej dynamiczny i ciszej pracuje. Jakość tego paliwa mogę porównać do jakości paliwa na Orlenie tylko cena o około 30 groszy niższa.
Spalanie też chyba trochę spadło, ale nie mogę tego dokładnie stwierdzić, bo jak silnik nabrał wiekszej ochoty do jazdy to jakoś mocniej wciskam pedał gazu. Ale spalanie na poziomie 5,5 - 6,0l/100 przy jeździe po mieście, albo w korkach, albo na pustych ulicach z gazem do podłogi jest jak najbardziej do zaakceptowania - poprzednio przy spokojniejszej jeździe było 5,2 - 5,5l/100.
Jakość tego paliwa mogę porównać do jakości paliwa na Orlenie tylko cena o około 30 groszy niższa.
Do Auchan i Carrfoura w Gdańsku zajeżdżają cysterny z ORLENU, więc paliwo nie będzie się różnić, na Carrfourze już jednak nie tankuje poniważ jakoś dziwnie dużo paliwa można wlać do samochodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum