tarcza była zaolejona czy już tak zużyta?
sprzęgło wbrew pozorom można zarżnąć i w 10 tys wszystko zależy od kierownika szybciej bym chyba wymienił uszczelniania na silniku i skrzyni niz tarcze bo koszty juz groszowe jak jest wszsystko na wierzchu
szybciej bym chyba wymienił uszczelniania na silniku i skrzyni niz tarcze bo koszty juz groszowe jak jest wszsystko na wierzchu
robota ta sama a wiec koszty robocizny tez co przy wymianie sprzęgła zatem od razu można sprzęgło wymienić bo koszt części to wtedy grosze (sprzegło z 300zł kosztuje).
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-09-26, 13:34
W Dusterze wysoko bierze i luz na pedale jest nikły , więc jezeli ktoś trzyma nogę na sprzęgle to zużywa się szybko.
Generalnie zdarzały się już wymiany eksploatacyjne po 40 -50 kkm.
Czy wymieniać, to zależy też od tego ile to kosztuje i ile zamierzasz trzymać auto.
Jeżeli do 100-120 kkm to bym nie wymieniał.
Jeśli do 150-200 kkm a koszt nie przekracza 600 zł to bym wymienił.
W zasadzie przy tej naprawie mają już wszystko na wierzchu więc powinni policzyć za części a za robociznę najwyżej symbolicznie.
Ja mam też podobny przebieg (74). Ciekawe jak mój wysprzęglik. Dziś będę w serwisie z szarpaniem w napędzie (raz na jakiś czas szarpie przy ruszaniu) to poproszę o weryfikację, czy nie podcieka.
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-09-26, 13:37, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum