Witam
Noszę się z zamiarem wyjazdu do Pragi na kilka dni i tu nasuwa mi się kilka pytań:
-jak z zieloną kartą czy jest obowiązkowa
-jak z opłatami za przejazd drogami
-czy jest obowiązek jazdy na zimówkach
Dodam ze do Pragi mam zamiar jechać przez Bolesławiec tam mam rodzinę wiec będzie mi po drodze
Ostatnio zmieniony przez poznaniak1979 2013-11-17, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
ja smigam z Wrocławia regularnie do Pragi, polecam trasę przez Jędrzychowice, jedzie się po naszej stronie autostradą, potem trzeba się kierować Frydlant, Liberec i do Pragi. Winietka kosztuje około 60 pln na tydzień. Do kupienia na każdej stacji. Na autostradach obowiązkowa. Co do opon zimowych to są regiony gdzie zimówki są wymagane, można latwo wyszukać w necie. Trasa miła łatwa i przyjemna. Ja z Wrocławia jadę 3h. Polecam zakupy w albercie/hypernowej w Mlada Boleslav, duży sklep i można kupic piwko i lokalne specjały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum