Jak wiadomo na paliwie kupionym w Niemczech jedzie się trochę inaczej (sprawdziłem).
Spalanie ciut mniejsze, silnik elastyczniejszy.
Znalazłem w necie coś takiego:
http://shop.arnoldproduct...er-in-dose.html
Nie znam tematu i nie wiem czy tym się zainteresować, ale jakby to miało działać to nie widzę problemu kupić na stacji 5L, sprawdzić jakość, a potem natychmiast zatankować auto plus z 80L w kanistry.
Jeśli ktoś to przerabiał to proszę o zdanie.
_________________ Im lepsza terenówka, tym dalej trzeba iść po traktor...
Jeżdżę raz na kwartał w okolice Dolnej Saksonii i jak dla mnie te cudowne właściwości niemieckiego paliwa to lipa, spalanie mam mniejsze bo jeździ się tam spokojniej, ze stałą prędkością. Tankuję zawsze przed granicą pod korek, a wyjeżdżam z kraju Goethego na oparach z reguły
Jeżdżę raz na kwartał w okolice Dolnej Saksonii i jak dla mnie te cudowne właściwości niemieckiego paliwa to lipa, spalanie mam mniejsze bo jeździ się tam spokojniej, ze stałą prędkością. Tankuję zawsze przed granicą pod korek, a wyjeżdżam z kraju Goethego na oparach z reguły
klekotałem bardzo dużo po Niemczech i naszym kraju. Również nie widzę żadnej różnicy, poza ceną. Zarówno na Polskim jak i Niemieckim paliwie więcej niż 230km/h nie dało rady.
Ja albo Mondeo 2.2 TDCI albo Focus 2.0 TDCI, a ostatnio również Mondeo 2.0 TDCI. Kilka wyjazdów z szefem jego 750 ką i też nie było różnicy w spalaniu.
Nie wiem jak na paliwie kupionym w Niemczech, ale tankowałem kilka razy i jeździłem w Szwecji. Silnik pracuje ciszej i zasięg na baku jest o ok. 40-50 km większy. Niby nic, a jednak tak jest -sprawdzone kilka razy.
U mnie na paliwie zatankowanym w Niemczech auto mniej paliło w okolicach prędkości max
Na LPG ogólnie też mniej pali, ale jest droższe więc w zł wychodziło na to samo.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum