Marka: Była Dacia
Model: Był Duster 4x4
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2013 Posty: 88 Skąd: W-wa
Wysłany: 2014-02-04, 09:33
Może ktoś z Kolegów albo Koleżanek podać wymiary (d/sz/w) boksa który jako akcesorium jest sprzedawany przez dealerów? Sprawdzałem w katalogach akcesoriów ale podają tylko pojemność. Z tego co kojarzę są dwa jeden 400l a drugi 450l.
Marka: Była Dacia
Model: Był Duster 4x4
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2013 Posty: 88 Skąd: W-wa
Wysłany: 2014-02-04, 15:05
Poważnie myślę również o boksach dystrybuowanych poza ASO. Zależy mi na boksie jak najniższym bo nie chcę klocka na dachu wozić Znalazłem sensowne boksy o pojemności 450-500 l i wysokości 37-39 cm. W związku z faktem, że teraz są 20% upusty w ASO na te akcesoria ciekawi mnie po prostu jakie parametry ma ten sprzedawany w u dealerów. Poza tym chciałbym boks obejrzeć przed zakupem a obawiam się, że w ASO może być z tym problem, bo przecież sprowadzają je na zamówienie. Wdzięczny byłby również za ew fotki i opinie.
Widziałem boxy z ASO i nie są warte swojej ceny. Ja kupiłem najtańszego i najprostszego Inter Packa i jest o niebo ładniejszy i solidniejszy niż ten z ASO.
A boxa zobaczysz sobie jak podjedziesz do salonu. Często jest na ekspozycji zamontowany na jakąś Dacie. Szczególnie teraz w okresie zimowym.
Jasne , że nie są , bynajmniej w moim przypadku , użyje go dwa razy w roku - narty i wakacje . Natomiast korzystając z tych wyprzedaży kupiłem dziś produkt albo Czeski albo Słowacki , ale z atestami TUV i certyfikatem TUV ( wiem że koś powie pierdoła , tak jest do momentu kiedy nie dojdzie tfu .. tfu ... tfu do kolizji , jak z lampami bez homologacji ) , box Relax 310litrów wymiary : długość zewnętrzna 205 cm , długość wewnętrzna 195 cm , wysokość45 cm , szerokość 47 cm , ładowność 50 kg. Firma HAKR , jest w ofercie na allegro , w sklepie w Katowicach cena 399zł , ma zamek 3 punktowy , podnośniki nie dość , że są metalowe to maja jeszcze sprężyny . Dół jest czarny a góra grafitowa ( kolor mi akurat , że tak powiem "lata") . W zestawie uchwyty do mocowania oraz taśmy do nart , fajny patent bo narty są mocowane wewnątrz Boxa . Zostaje jeden mały problem , ale nie to nie problem , otóż po każdej ze stron jest 6 otworów do mocowania uchwytów , wykorzystamy po dwa na stronę , zostaje 16 dziurek , nie ma zaślepek , ale można je kupić wystarczą kołki plastikowe do mocowania tapicerek samochodowych , włożymy je od góry a dół , to co odstaje , obetnie się nożykiem , albo jakieś korki z gumy widziałem coś takiego w Norauto , także to nie problem . Co chcieć więcej od Boxa , jak dla mnie super a cena jeszcze bardziej .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum