|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Dacia Sandero Stepway - Wymiana / naprawa zamka kierowcy
flexooo - 2015-01-30, 22:06 Temat postu: Dacia Sandero Stepway - Wymiana / naprawa zamka kierowcy Witajcie, mam do Was prośbę odnośnie instrukcji w jaki sposób wymienić lub naprawić zamek od kierowcy - które śrubki odkręcić aby się do niego dostać.
Problem pojawił się dlatego, że jakiś ****** próbował się dobrać do mojego samochodu.... Nie udało mu się, ale bałaganu narobił.
Zamieszczam zdjęcie i proszę o pomoc...
Pozdrawiam wszystkich!!
Karenzo - 2015-01-30, 22:11
dacia to nie jest żaden wymagający wóz .
odkręcasz wszystkie śruby na boku drzwi
ewentualnie śruby mogą być ukryte pod zaślepkami
Ściągasz plastikowy boczek i jesteś w domu
Józef - 2015-01-30, 23:32
Może się przyda.
flexooo - 2015-01-31, 16:15
Wiem, że nie jest wymagający, ale nie chciałbym aby coś popękało przy demontażu. Kolego Józef - masz może jeszcze instrukcję "Zdejmowanie przedniej wykończenia drzwi"?
Józef - 2015-01-31, 22:03
Myślę, że teraz będziesz zadowolony.
Józef - 2015-01-31, 22:18
Tekst jest tłumaczony przez komputer i jest niedoskonały, ale nie jest to problemem żeby całą operację zrozumieć.
flexooo - 2015-01-31, 22:26
Wielkie dzięki, zaraz zabieram się do roboty :)
Pozdrowienia!
bartos123 - 2025-06-22, 09:51
Mam prośbę, czy ktoś z kolegów mających Sandero 2 lub Logana 2, mógłby spojrzeć czy na zewnątrz przy zamku drzwi kierowcy pomiędzy metalową częścią zamka a blachą drzwi jest okrągłą uszczelka ? Od paru dni zamek zaczął odstawać na zewnątrz i lekko się rusza, nie wiem czy nie zgubiłem tej uszczelki (o ile jest powinna tam być). Ewentualnie może zdjęcie, bo na zdjęciach drzwi znalezionych w sieci ciężko coś wypatrzyć. Zamek pracuje normalnie, zarówno z kluczyka jak i z pilota.
Dymek - 2025-06-23, 08:09
bartos123 napisał/a: | Mam prośbę, czy ktoś z kolegów mających Sandero 2 lub Logana 2, mógłby spojrzeć czy na zewnątrz przy zamku drzwi kierowcy pomiędzy metalową częścią zamka a blachą drzwi jest okrągłą uszczelka ? | Nie ma tam żadnej widocznej z zewnątrz uszczelki. Jeżeli rzeczywiście bębenek się wysunął, to może coś się dzieje z mocowaniem od wewnątrz (plastikowy pierścień mocujący).
bartos123 - 2025-06-23, 19:24
Dzięki. W takim razie trzeba będzie rozebrać boczek i zobaczyć co tam się dzieje.
|
|