|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Team Speak 3 - problem
Lajkonik - 2015-09-09, 08:01 Temat postu: Team Speak 3 - problem Może znajdzie się na naszym forum jakiś spec, który podpowie mi jak rozwiązać następujący problem.
Gram w Word of Tanks z użyciem komunikatora Team Speak 3 i nakładki Overwolf. Korzystam z tego zestawu już od bardzo dawna i nigdy nie miałem problemu. Ostatnio dokupiłem do mojego PC dysk SSD i zainstalowałem na nim Windows 7 64bit w angielskiej wersji. Zainstalowałem wszystko co potrzebowałem do gry, ale nie mogę ustawić mikrofonu na uruchamianie przyciskiem myszy, lub klawiszem z klawiatury. Sam TS3 działa prawidłowo - mogę używać przycisku na myszy do aktywowania mikrofonu, ale jak uruchomię WoT, to już tylko słyszę innych, ale sam nie jestem w stanie włączyć mikrofon żeby coś powiedzieć. Jak zminimalizuję WoT, to TS3 znowu działa OK. Gdy ustawię w TS3 uruchamianie mikrofonu dźwiękiem (czyli gdy coś powiem, to mikrofon sam się włączy), to działa prawidłowo z WoT. Problem w tym, że mikrofon włącza się nie tylko wtedy, gdy ja tego chcę, dlatego zależy mi na powrocie do ustawień sprzed instalacji SSD, czyli uruchamiania mikrofonu przyciskiem z myszy.
HELP ME!
proczji - 2015-09-09, 11:01
Spróbuj ustawić priorytet TS na WoT'em jak masz uruchomione oba programy (gry).
Lajkonik - 2015-09-09, 11:36
Brzmi sensownie, ale jak?
Chyba znalazłem - w Menadżerze Zadań - Dzięki, sprawdzę w domu.
Niestety - nic to nie dało.
Naprawdę nikt nie wie jak sobie z tym poradzić?
proczji - 2015-09-11, 10:35
no dobra a minimalizujesz ts'a w sensie wrzucasz go na pasek spróbuj przy otwartym oknie.
kolejna sprawa ustaw przycisk który nie odpowiada żadnej komendzie w grze.
Ale na początek radzę włączyć ts'a jako administrator bądź ustawić by cały czas był włączany
przez poziom administratora.
Pozdrawiam.
Lajkonik - 2015-09-11, 10:40
TS zazwyczaj jest w otwartym oknie, nie na pasku. Ale to i tak nie powinno nic zmieniać. WoT jest na pełnym ekranie i "przykrywa" TS. Ustawię jeszcze WoT na pracę w oknie i zobaczę, czy to coś zmienia.
Próbowałem z przyciskiem myszy i klawiszem Q klawiatury, ale spróbuję jeszcze z innymi klawiszami. Dzięki.
proczji - 2015-09-11, 10:46
To już nie kombinuj tylko włącz jako administrator.
Powinno pomóc.
Karenzo - 2015-09-11, 19:52
Wrzuć print Screena z opcjami mikrofonu
podejrzewam że masz ustawione złe źródło dźwięku
tak to powinno wyglądać
zrób też test w team speaku
Lajkonik - 2015-09-12, 22:55
Próbowałem różnych ustawień. Wczoraj mi nawet zadziałało z WoT, gdy uruchomiłem TS jako administrator. Może tylko mi się wydawało, ale wcześniej próbowałem tak uruchomić i kicha.
Ustawiłam sobie dokładnie tak jak pokazałeś i przy najbliższej grze przetestuję, czy nadal działa, czy to był jednorazowy sukces.
Coś mi jeszcze dziwnie działa, bo zapalam się jako mówiący dopiero jak się odezwę, a nie od razu po naciśnięciu przycisku (tak jakby jednocześnie działało wzbudzenie dźwiękiem i na przycisk). Poza tym Overwolf nie pokazuje mnie jako mówiącego podczas gry w WoT (innych pokazuje prawidłowo). Może spróbuję jeszcze Overwolfa odpalać jako administrator.
|
|