|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Wypad w Beskid Sądecki - Krynica
malygabrys - 2015-09-19, 20:36 Temat postu: Wypad w Beskid Sądecki - Krynica Mam taki mały plan - wypad na początku października do Krynicy.
Mam pytanie do miejscowych / znających teren - co warto zobaczyć, gdzie podreptać po oklicy.
Czas przewidziany na pobyt - 5 dni.
Czekam na propozycje
arczi_88 - 2015-09-19, 20:50
Jak Krynica to obowiązkowym punktem jest podejście na Jaworzynę a dla leniuszków kolej gondolowa na szczyt, pijalnia wód zdrojowych, deptaki. Okoliczne miasteczka jak Muszyna też piękne. Za dziecka często tam bywaliśmy a teraz to czasu na nic.
malygabrys - 2015-09-19, 21:44
Ok. Pierwsze propozycje już padły - czekam na następne.
Pojawia się następne pytanie - Stary Sącz- (podobno stąd wywodzi się główna linia mojego rodu - Gabryś) gdzie szukać korzeni?
opos - 2015-09-20, 13:39
Jal masz młode to Rytro i park linowy, w pobliżu można poszukać traszek ale to raczej wiosną a po drugiej stronie Rytra jest zamek ( ruina) podejście jakieś 45 minut. Poza tym trasa ze Starego Sącza przez Rytro i Piwniczną do Krynicy jest bardzo malownicza.
malygabrys - 2015-09-20, 14:01
Dzięki za propozycje - jedziemy bez "młodych" (17 i 12 lat) - czas jest dla nas.
Park linowy - dobra propozycja dla mnie bo sam lubię pobujać na linkach
Marek1603 - 2015-09-20, 14:12
W Czchowie masz basztę z super widokiem na okolicę.
Za Czchowem (za zalewem) jest Wytrzyszczka i odrestaurowany zameczek. Nie wiem tylko czy będzie dostępny do zwiedzania o tej porze jeszcze.
malygabrys - 2015-09-20, 14:34
Dzięki Marku.
Sam też zastanawiam się czy spływ Popradem jeszcze będzie "czynny" (5-10 październik) muszę trochę zacząć googlować.
|
|