|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Galeria naszych samochodów - Dokker Expres
Szak - 2017-01-23, 21:28 Temat postu: Dokker Expres Witam jestem od maja 2016 użytkownikiem Dokkera 1.6 MPi z gazem BRC, którego zakupiłem do działalności. Auto kupiłem używane z przebiegiem 52 tyś. po lekkiej kolizji z przodu. Obecnie ma przejechane 98 tyś. Jeśli chodzi o eksploatacje to nie mogę narzekać , przez te wszystkie kilometry wymieniłem raz klocki przy przebiegu 75tyś i olej co 15tyś. Jedyną niespodziewana awarią był przełącznik świateł mijania. Dokker nie ma lekkiego życia rocznie robię ok 70-80tyś. Dzisiaj wymieniałem rozrząd, trochę przegapiłem wymianę bo według instrukcji powinna być przy 80tyś. Kiedyś miałem Logana MCV i tam była pierwsza wymiana przy 120, ale nic się nie stało przy okazji wyregulowano zawory, ale niestety spadki obrotów po przełączeniu na lpg jak jest zimny są dalej W sumie już się przyzwyczaiłem, później jak złapie robocza temperaturę jest oki.
Marek1603 - 2017-01-23, 22:46
Dalszego zadowolenia z "woła roboczego" życzę.
Szak - 2017-01-24, 11:18
Na weekendzie zmierzę się z montażem centralnego zamka, na razie tylko w części pasażerskiej, może zrobię jakąś fotorelację oczywiście jak podołam. Boczki już rozbierałem jak montowałem głośniki. Może ktoś już montował uniwersalny zamek centralny i podpowiedział by skąd brał zasilanie i czy można z kierunkami podpiąć się pod włącznik awaryjnych (kupiłem oczywiście zastaw z wbudowanymi diodami prostowniczymi) oraz jak zamontowane ma siłowniki w drzwiach
shrek - 2017-01-25, 10:44
Pod kierunki podpinasz sie w uch. Zasilanie ze skrzynki bezpiecznikow np. Zapalniczka.
|
|