DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - MediaNav nie wyświetla temperatury zaraz po włączeniu

pavulon78 - 2019-01-15, 11:12
Temat postu: MediaNav nie wyświetla temperatury zaraz po włączeniu
Dziś jadąc do pracy zauważyłem że na ekranie Media Nav zamiast aktualnej temperatury pokazuje mi dwie kreski.
Co dziwniejsze gdy radio było wyłączone i na czarnym ekranie jest tylko godzina i temperatura to wszystko było ok., pokazywało ok 1 stopnia. Po włączeniu radia w miejscu temperatury pojawiały się dwie poziomie kreski.
Macie jakieś pomysły co może być nie tak? Ewentualnie czy można jakoś MNav przywrócić do ustawień fabrycznych?

Po jakimś czasie zauważyłem że temperatura pojawiła się poprawnie.

AdamF - 2019-01-15, 11:50

U mnie jest tak samo myślę że tym nie ma co się martwić. Po jakimś czasie temperatura się pokaże.
Belphegor - 2019-01-15, 12:15

U mnie pojawia się od razu, albo po kilku minutach. Ta druga opcja bardzo rzadko, ale się zdarza. Tak, czy siak w końcu się pojawi. ;-)
shrek - 2019-01-15, 12:43

Przyczyna moze byc chwilowy lub staly brak komunikacji miedzy MN a BIC lub miedzy BIC a czujnikiem temperaturu. Spowodowane luznym polaczeniem na wtyczkach, zaoksydowaniem stykow lub po prostu slaba/wolnym wymiana informacji. Osobiscie twierdze ze nie powinno tak byc i nalezy poszukac przyczyny.