|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - Brak dźwięku nawigacji MediaNav
dacia - 2022-10-14, 22:08 Temat postu: Brak dźwięku nawigacji MediaNav Czy ktoś wie dlaczego nawigacja jest ,,cicha" .... brak komunikacji głosowych ?
jas_pik - 2022-10-15, 10:10
Zapewne wyciszyłeś dżwiek nawigacji .
W MN1 możesz podgłośnić go tylko w momencie gdy się rozlegają dźwięki z nawigacji . Wtedy ikona przy podłgaśnianiu ma symbol jakby flagi .
W MN2 i MN3 w ustawieniach dźwiękowych masz widoczne osobne ustawienia dźwiękowe dla poszczególnych funkcji
dacia - 2022-10-15, 21:05
jas_pik napisał/a: | Zapewne wyciszyłeś dżwiek nawigacji .
W MN1 możesz podgłośnić go tylko w momencie gdy się rozlegają dźwięki z nawigacji . Wtedy ikona przy podłgaśnianiu ma symbol jakby flagi .
W MN2 i MN3 w ustawieniach dźwiękowych masz widoczne osobne ustawienia dźwiękowe dla poszczególnych funkcji |
Muszę poszukać. Pożyczyłem auto i wróciło w takim stanie, Jak włączę mapę to zawsze ,,darło" się,że za szybko jadę teraz tylko mruga i cisza. Głos mam niby włączony a jedenak nie działa.
Kauris - 2022-10-16, 13:07
dacia napisał/a: | Jak włączę mapę to zawsze ,,darło" się,że za szybko jadę teraz tylko mruga i cisza. Głos mam niby włączony a jedenak nie działa. | A lektora słychać? Ostrzeżenia dźwiękowe o przekroczeniu prędkości ja mogę wyłaczyć (wtedy tylko mruga), ale mam uwolnione MN2 od jas_pika i nie wiem czy to fabryczne menu jest.
dacia - 2022-10-17, 20:50
Grzebałem w ustawieniach i wszystko było włączone,a mapa cicha. Włączyłem mapę i jechałem. Radio miałem włączone na nawigacji i jak był np skręt w prawo i powinien być głos (głosu nie było) to radio na chwilę ściszało się i ja w tym czasie plusem podgłaśniałem i głos się pojawił nawigacji. Dwa ronda i głos ustawiony i wszystko działa. Ktoś chyba przypadkowo wyciszył nawigację. Teraz wszystko gra
|
|