DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Półka podsufitowa z Dokkera w Lodgy

Nigon - 2025-11-27, 19:31
Temat postu: Półka podsufitowa z Dokkera w Lodgy
Szanowni koledzy i koleżanki,

Ostatnio naszła mnie taka myśl, że Lodgy ma bardzo dużo niewykorzystanej przestrzeni nad głową i zastanawiałem się, czy byłaby możliwość zamontowania tam półki z Dacii Dokker?

Mam na myśli coś takiego: LINK

Wstępnie widzę, że musiałbym zdemontować schowek na okulary po stronie kierowcy i uchwyt po stronie pasażera. Teoretycznie daszki przeciwsłoneczne i oświetlenie powinny pasować.
Może ktoś z Was przerabiał już ten temat?

Dymek - 2025-11-28, 10:42

Obawiam się, że będziesz pionierem... Chyba najprostsza i najszybsza metoda- po prostu kup, przyłóż a jak nie pasuje to zrób normalny zwrot w ciągu 14 dni i tyle.
P.S.
Nie wiem jakie daszki przeciwsłoneczne są w Lodgy, ale te z Dokkera są na pewno inne niż np. w tamtej generacji Sandero, Loganie czy Dusterze.

Nigon - 2025-11-28, 11:57

Dymek napisał/a:
Obawiam się, że będziesz pionierem... Chyba najprostsza i najszybsza metoda- po prostu kup, przyłóż a jak nie pasuje to zrób normalny zwrot w ciągu 14 dni i tyle.
P.S.
Nie wiem jakie daszki przeciwsłoneczne są w Lodgy, ale te z Dokkera są na pewno inne niż np. w tamtej generacji Sandero, Loganie czy Dusterze.

Tak też zrobiłem. Zamówiłem półkę (8201134924R) + mocowania do niej (112493971R - wygląda na to, że te elementy są stosowane też w Renault Master - czarny element na zdjęciu poniżej).

Początkiem przyszłego tygodnia zestaw powinien do mnie dotrzeć.
Dam znać jakie są efekty moich działań :-)

Marmach - 2025-11-29, 01:13

Kibicuję temu eksperymentu! ;-)