| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Półka podsufitowa z Dokkera w Lodgy
Nigon - 2025-11-27, 19:31 Temat postu: Półka podsufitowa z Dokkera w Lodgy Szanowni koledzy i koleżanki,
Ostatnio naszła mnie taka myśl, że Lodgy ma bardzo dużo niewykorzystanej przestrzeni nad głową i zastanawiałem się, czy byłaby możliwość zamontowania tam półki z Dacii Dokker?
Mam na myśli coś takiego: LINK
Wstępnie widzę, że musiałbym zdemontować schowek na okulary po stronie kierowcy i uchwyt po stronie pasażera. Teoretycznie daszki przeciwsłoneczne i oświetlenie powinny pasować.
Może ktoś z Was przerabiał już ten temat?
Dymek - 2025-11-28, 10:42
Obawiam się, że będziesz pionierem... Chyba najprostsza i najszybsza metoda- po prostu kup, przyłóż a jak nie pasuje to zrób normalny zwrot w ciągu 14 dni i tyle.
P.S.
Nie wiem jakie daszki przeciwsłoneczne są w Lodgy, ale te z Dokkera są na pewno inne niż np. w tamtej generacji Sandero, Loganie czy Dusterze.
Nigon - 2025-11-28, 11:57
| Dymek napisał/a: | Obawiam się, że będziesz pionierem... Chyba najprostsza i najszybsza metoda- po prostu kup, przyłóż a jak nie pasuje to zrób normalny zwrot w ciągu 14 dni i tyle.
P.S.
Nie wiem jakie daszki przeciwsłoneczne są w Lodgy, ale te z Dokkera są na pewno inne niż np. w tamtej generacji Sandero, Loganie czy Dusterze. |
Tak też zrobiłem. Zamówiłem półkę (8201134924R) + mocowania do niej (112493971R - wygląda na to, że te elementy są stosowane też w Renault Master - czarny element na zdjęciu poniżej).
Początkiem przyszłego tygodnia zestaw powinien do mnie dotrzeć.
Dam znać jakie są efekty moich działań
Marmach - 2025-11-29, 01:13
Kibicuję temu eksperymentu!
|
|