| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny?
grapess - 2025-12-22, 21:55 Temat postu: dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny? Cześć.
Tak się zastanawiam, czy tak wygląda 7 osobowy samochód idealny w cenie rozsądnej ???
dudu$ - 2025-12-22, 22:57
Jogger byłby idealnym autem osobowym, gdyby miał wymiary Lodgy :)
sysmon37_ - 2025-12-23, 08:26 Temat postu: Re: dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny?
| grapess napisał/a: |
Tak się zastanawiam, czy tak wygląda 7 osobowy samochód idealny w cenie rozsądnej ??? |
Przesiadłem się na Joggera z C4 Grand Picasso, więc mam nieco "skrzywioną" perspektywę, ale nawet w takiej wersji uznałbym Joggera raczej za zdroworozsądkowy samochód 6-osobowy (tutaj kłania się ograniczona szerokość). Natomiast dla mnie ideałem byłoby C4 GP z silnikiem 1.2 z Bigstera (od biedy mógłby być ten z Joggera) oraz z LPG...
toka93 - 2025-12-23, 09:17 Temat postu: Re: dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny?
| grapess napisał/a: | Cześć.
Tak się zastanawiam, czy tak wygląda 7 osobowy samochód idealny w cenie rozsądnej ??? |
Ja bym go nazwał rozsądnym samochodem 5-osobowym.
Jeśli mamy do wyboru albo 7 osób, albo bagażnik to chyba jednak takie idealne nie jest
gfedorynski - 2025-12-23, 12:52
Dla mnie idealny byłby jako automat LPG+hybryda (najlepiej plug-in, ale miejsca na baterie by pewnie nie starczyło).
(Czemu marketingowcy nie wymyślili na to jeszcze jakiegoś ładnego terminu?).
defunk - 2025-12-23, 17:05
| gfedorynski napisał/a: | Dla mnie idealny byłby jako automat LPG+hybryda (najlepiej plug-in, ale miejsca na baterie by pewnie nie starczyło).
(Czemu marketingowcy nie wymyślili na to jeszcze jakiegoś ładnego terminu?). |
Wymyślili taksiarze: "podwójna hybryda", bo przecież wiele Priusów tak jeździ.
|
|