|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Już trochę wiem o Loganie
condensed - 2008-04-25, 20:12 Temat postu: Już trochę wiem o Loganie Chociaż od 28 lat jestem użytkownikiem samochodów (Fiat126, Polonez, Matiz) teraz mam przyjemność jeździć Loganem. Kupiłem ten samochód jako dwuletni - ale brakuje mi książki serwisowej. Nie wiem jakie są przebiegi międzyobsługowe, jaka jest pojemność miski olejowej, jakie zalecane są oleje itp.
Jeżeli ktoś ma na zbyciu taką literaturę, albo zechce mi coś na ten temat napisać, będę bardzo zobowiązany.
laisar - 2008-04-25, 21:04
Ależ proszę bardzo (:
condensed - 2008-04-25, 21:24
Dzięki za szybki odzew...
Pozdrawiam
waski - 2008-04-26, 15:52
Czemu dałeś sobie wcisnąć auto bez książki serwisowej. Pozbawiłeś się przez to gwarancji którą jeszcze masz przez rok, a Bóg jeden wie czy nie było czwartego roku dokupionego. Bij do właściciela niech daje książkę. Co to ma znaczyć, walcz o nią. Niech ci coś nawali, chcesz ponosić koszty napraw, jak masz gwarancję.
Idź żądaj książki serwisowej, wszystkich papierów, dokonywanych przeglądów, ksiązki gwarancyjnej i całej reszty.
Piszę to dlatego że ja też kupiłem swoją jak miała 2 latka , i z pełną kulturą dostałem, całą teczkę papierów, wszystkie ksiązki, wszystkie zlecenia od dealera, odnośnie przeglądów, ewentualnych napraw. Wtedy wiedziałem na czym stoję spojżałem i wiedziałem że wszystko było robione zgodnie z gwarancją i wiem że dalej ją mam.
A u ciebie nie wiadomo co i jak.
condensed - 2008-04-26, 19:48
Samochód sprowadzono z Czech, a gwarancję mi wydano do końca tego roku w salonie Renault.
Mam tez potwierdzenie obsług, badania techniczne ważne do lutego 2010 r. i jeszcze parę papierków.
A, że książki brak - to fakt!
waski - 2008-04-27, 05:54
A no chyba że tak wygląda sprawa.
|
|