DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Przecieka tylnia szyba

dogberry - 2008-05-04, 19:14
Temat postu: Przecieka tylnia szyba
Witam
Dzisiaj zauważyłem, że jak używam spryskiwacza tylnej szyby to płyn leci do środka samochodu. Miał ktoś podobny problem, ile czasu by zajęło ASO naprawienie tego bo nie uśmiecha mi się zostawić tam samochód na dłużej.

Pozdrawiam

wox - 2008-05-04, 20:26

Na mój nos (a samochód masz na gwarancji), to powinni Ci na nowo wkleić szybę. Jakieś uszczelnianie, zmiana kierunku lania spryskiwacza, to tylko prowizorka, która oczywiście może być skuteczna, ale w końcu auto jest na gwarancji. Fachowe wklejanie (i później schnięcie - tu trzeba poczekać do 5 godzin), to jednak wyłączenie auta z eksploatacji na prawie cały dzień (znając jeszcze tempo pracy fachowców w ASO).
laisar - 2008-05-04, 20:28

Sprawdź dokładnie czy to uszczelka, czy może się po prostu poluzował wężyk.

Jak to pierwsze, to wiadomo - rozbieranie, klejenie (?), może części... w ASO na pewno dłuuuugo.

dogberry - 2008-05-04, 21:18

Właśnie nie za bardzo mogę zlokalizować skąd to cieknie - czy przez uszczelkę czy przez wężyk a za bardzo nie mam jak teraz auta odstawiać. Może poczekam do 40.000km i wtedy.
wox - 2008-05-04, 21:47

Jeśli wina uszczelki, to po prostu polej szybę wodą od góry (nie spryskiwaczem) i będzie przeciekać. Jeśli nie, to jest szansa, że to tylko wina wężyka.