DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Marzycielskie pytanie ws. motoryzacji ;-)

Loganek - 2008-06-24, 20:11
Temat postu: Marzycielskie pytanie ws. motoryzacji ;-)
Co trzeba mieć i ile kosztuje założenie motoryzacyjnej agencji prasowej. Oczywiście wiem, że trzeba mieć domenę, chwytliwą nazwę i niepowtarzalny styl i zespół redakcyjny. Ale co oprócz tego... ;-)
stempik - 2008-06-24, 22:37

jak zwykle, trzy rzeczy:

1_pieniądze
2_pieniądze
3_pieniądze

odkrywcze to nie jest, ale na początek.......

Marek1603 - 2008-06-25, 07:29

Ja bym powiedział,ze dwie:

1- pieniądze
2- jeżeli ci coś jeszcze brakuje patrz punkt pierwszy.

To tylko żart, ale głównie to dobry pomysł jak np: Nasza klasa.

kier - 2008-06-25, 08:23

pozwolenie na prowadzenie dzialalnosci prasowej, czy jak to tam sie zwalo ;)
stempik - 2008-06-25, 13:19

Loganek napisał/a:
ile kosztuje założenie motoryzacyjnej agencji prasowej.
Trzeba by mieć naprawdę nie banalny pomysł. Wszystko zagospodarowane, ale może się mylę
psur - 2008-06-25, 13:58

Przede wszystkim potrzebowałbyś założyć własną działalność gospodarczą, a to już jest problem.

Poza tym agencja prasowa to już bardzo poważne przedsięwzięcie, trzeba mieć reporterów, dostęp do informacji... nie może się to opierać na kopiowaniu wiadomości z innych serwisów. Na początek pomyśl może o jakimś portalu motoryzacyjnym...

wox - 2008-06-25, 16:45

A jak Ty to widzisz? Przynajmniej "z grubsza". Coś o zespole redakcyjnym? Z czego chciałbyś czerpać zyski? Ile masz czasu na ewentualną próbę realizacji pomysłu? (nie pamiętam, ale 18-tu lat chyba nie masz? Chyba się nie obrazisz - tylko kobiet o wiek się nie pyta). Ja myślę o rozkręceniu jakiegoś interesu (mam dość pracy w budżetówce) i różne pomysły mi przychodzą do głowy.
Loganek - 2008-06-25, 19:16

wox - pewnie, że się nie obrażę

Pytanie czysto spekulacyjne, może kiedyś ;-) .

wox - 2008-06-25, 19:31

Na początek może wspominany portal motoryzacyjny? ... chociaż jest ich już sporo (nawet nam tu na forum linki podsyłali).
PAPIRUS - 2008-06-25, 22:04

Trzeba by zalozyć plana konkretnego co ma być na takim portalu?czym ma się zajmować i czy juz czegos podobnego nie ma-no i pewnie to cosik czasochłonne,a mogę spytac do czego taki portal? bo ja to laik w tych sprawach :lol: