Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2019-12-31, 10:36
Android Auto i Apple Car Play w MNEvolution
Autor Wiadomość
cowcar 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 100
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 179
Skąd: LKS
Wysłany: 2019-11-08, 15:38   

Chyba, że znajdziesz kabel "bezprzewodowy"
https://www.amazon.com/Ca...k/dp/B001GV00ZM
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 6 razy
Wiek: 102
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 565
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-11-08, 16:25   

szanto napisał/a:
Belphegor napisał/a:



Obecnie stosowane baterie w telefonach lubią lub wręcz wymagają ciągłego ładowania, doładowywania. Nie powoduje to szybszego zużycia baterii. Najgorsze co obecnie można zrobić smartfonowi, to ładować go od zera do 100%.



To nie jest tak jak piszesz.

Smartfony nie wymagają ciągłego ładowania tylko zalecane jest doładowywanie. Najlepiej do poziomu naładowania wynoszącego 92-95%. Potem smartfon ładowany jest bardzo krótkimi cyklami i to one nie wpływają dobrze na trwałość akumulatora.


Czy tylko dla mnie jest to dziwne co widzę. Dziwne ale mnie jakoś nie dziwi. :?: :shock:
Ostatnio zmieniony przez Black Dusty 2019-11-08, 16:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3900
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-11-08, 17:23   

szanto napisał/a:

Mam WiFi ale tylko do kamery.

Ale nie w MN3


szanto napisał/a:
Rozumiem, że sprawa jest przegrana i albo kabel i stałe ładowanie smartfona doprowadzające do szybszego zużycia akumulatora i brak możliwości z korzystania z plików na paluchu

Tak jak będzie stale ładowany to akumulator wystarczy na 2 lata 11 miesięcy , jak będziesz łądował do 90-95% to wytrzyma 3 lata i 10 dni - taka jest różnica :) W iphone system łądowania mimo że łąduje do 100% wcale nie degraduje baterii. Dla każdego smartfona bardziej szkodliwe jest wyładowywanie poniżej 20% niż przeładowanie .
Dlaczego uważasz że brak jest możliwości korzystania z plików ?

szanto napisał/a:
albo przyssawka ze smartfonem obok ekranu MNEvolution?

Możesz mieć na uchwycie ( nie musi być obok MN3) ja często na szybko wrzucam do kieszonki z siatki ( w Sanderce) lyb do trzymadełka na kubki w DD

szanto napisał/a:
Mam wykupiony rozszerzony pakiet map ale on nie nadąża za ogromnymi zmianami ulic w Gdańsku i potrzebuję do pracy w terenie aktualnej nawigacji.

Dlaczego w Polsce nie korzystasz z Waze ( możesz korzystać z GoogleMaps) ale ja osobiście preferuję Waze. Mapy offline stosuję wyłącznie w Szwajcarii bo tam nawigacja online dla nas jest masakrycznie droga
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
Lukass186 


Marka: DACIA
Model: DUSTER II
Silnik: 1.3 tce 130KM
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Dołączył: 05 Lis 2019
Posty: 29
Skąd: ZABRZE
Wysłany: 2019-11-12, 13:44   

Zauważyłem że wyświetlacz z medianav mi miga w rytm awaryjnych (ciemniej-jasniej) nawet jak nie jest podłączony telefon. Chyba coś jest nie tak
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 381
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-11-12, 14:41   

Sprawdź napięcie jakie masz na akumulatorze. Może jest rozładowany i w momencie załączenia awaryjnych z akumulatora jest pobierany prąd i na radio jest podawane mniejsze napięcie co powoduje jego przygasanie. Zobacz na, którym bezpieczniki masz radio, wyjmij go i zmerz napięcie miernikiem w momencie działania świateł awaryjnych. Wykluczysz w ten sposób ewentualną usterkę radia.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2019-11-12, 14:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 53
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 236
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-11-16, 16:48   

Początek mojej przygody z Android Auto zaczyna się z problemami.
Telefon Xiaomi Note Redmi 8 Pro po kablu USB nie chce się połaczyć z MNE3, co chwila pojawią się ikona połączenia i pole wyboru , łączy i rozłącza , nie jest to wina kabla , bo testowane na 4 różnych , zawsze to samo . Z wiedzy zaczerpniętej z internetu problem dość często spotykany ale chyba nie rozwiązany do końca . W chwili obecnej odinstalowany android auto a telefon i tak się nie łączy . W ramach próby telefon żony xiaomi Redmi 6A ten łączy się bez problemu ( android 8) a u mnie jest android 9 , a może przyczyną jest chińska nakładka MIUI ? Czy ktoś używa Xiaomi z Android auto ? Może jakieś sugestie? :?:
 
Osfald 



Marka: VW
Model: ARTEON
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2019
Wersja: [Inna]
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 45
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2019-11-16, 18:53   

W Galaxy Note8 miałem podobny problem z AndroidAuto. Pomogła... zmiana rozdzielczości ekranu (na max.) w ustawieniach telefonu.
_________________
 
vampiresku 


Marka: Dacia
Model: dauster
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Pomógł: 1 raz
Wiek: 45
Dołączył: 27 Cze 2010
Posty: 31
Skąd: Warszawa/Bielany
Wysłany: 2019-11-16, 19:32   

Ja mam pocoof1 od xiaomi antek 9 nakladka miu11 i wszystko dziala poprawnie.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 53
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 236
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-11-16, 19:36   

kolega tez ma pocoof1 i u niego też działa . Ja mam u siebie wersję Miu 10 więc pozostaje mi poczekać na aktualizację do wersji 11
 
sidi 


Marka: dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6SceLPG
Rocznik: -----
Wiek: 56
Dołączył: 25 Lut 2019
Posty: 11
Skąd: zółotów
Wysłany: 2019-11-19, 20:09   aa mirror w mne

Witam wszystkich. Mam pytanie jak w temacie czy ktoś ma uwolniony telefon na wyświetlaczu . przeglądając yutube znalazłem takie filmiki https://www.youtube.com/watch?v=S36AzdFs9Fg lub
Afficher votre ecran mobile sur media nav 1.0.13.1. Próbowałem zrobić to na swoim telefonie i MNE 1.0.13 ale niestety udało mi się połowicznie. tzn mam tylko ikonkę i napis "android wszystkie" a jak otworze to widać tylko aplikacje te które obsługuje AA tylko z nr wersji, dodatkowo jest ikonka z napisem google ale nie działa. na filmikach widać że wszystko to co jest w telefonie widać na ekranie. Może coś robię nie tak albo telefon nie taki - SAMSUNG J3 (2017), albo nasze MNE nie jest przystosowane do tego. Próbowałem wielu opcji nawet tego AA-Phenotype-Patcher, guida all'installazione su Android 9.0 (root) i nic. Nawet ikonkę aa mirror mam inną czarną prostokątna z napisem, a na filmikach widać że jest zielona w postaci robota.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3900
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-11-19, 21:26   

Za wiele Ci nie pomogę bo mam tylko iphone,Ale dobrze by bylo gdybyś opisał w czym masz problem.
Czy działa Ci AA ?
Czy uruchomiłeś Miror ( screen mirrorng) ?
Niestety piszesz tak że trudno zrozumieć co chcesz mieć .
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
sidi 


Marka: dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6SceLPG
Rocznik: -----
Wiek: 56
Dołączył: 25 Lut 2019
Posty: 11
Skąd: zółotów
Wysłany: 2019-11-19, 23:32   

AA mam chodzi po kablu
wgrałem aplikację aa mirror
uruchomiłem w tej aplikacji screen settings
po podłączeniu do MN3 mam dodatkową ikonkę z napisem android wszystko
po otwarciu pokazują mi się wszystkie aplikacje obsługiwane przez google jak telefon asystent google, mapy , waze, i ikonka google tylko że się nie otwiera. przy wszystkich tych ikonkach mam opis wersii. Na filmikach widać że na ekranie wyświetlają się wszystkie aplikacje które są na ekranie telefonu.
 
sidi 


Marka: dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6SceLPG
Rocznik: -----
Wiek: 56
Dołączył: 25 Lut 2019
Posty: 11
Skąd: zółotów
Wysłany: 2019-11-19, 23:38   

zastanawiam sie czy nie uruchomić w telefonie w ustawieniach " opcje programisty" debugowanie USB i nie włączyc aplikacja do dubingowania
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 6 razy
Wiek: 102
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 565
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-11-19, 23:44   

sidi napisał/a:
zastanawiam sie czy nie uruchomić w telefonie w ustawieniach " opcje programisty" debugowanie USB i nie włączyc aplikacja do dubingowania

Gdy coś robisz i nie idzie to zawsze należy wykorzystać wszystkie możliwe opcje i ustawienia. Tu akurat Ci to może tylko pomóc bo nie zaszkodzi. Czasem tylko taki drobiazg jak ponowne uruchomienie sprzętu jednego czy drugiego może pomóc.
Ostatnio zmieniony przez Black Dusty 2019-11-19, 23:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 115
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2019-11-20, 16:43   

Pytanie czy masz zrootowany telefon, bo te aplikacji do screen mirroringu chyba tego wymagają.
 
sidi 


Marka: dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6SceLPG
Rocznik: -----
Wiek: 56
Dołączył: 25 Lut 2019
Posty: 11
Skąd: zółotów
Wysłany: 2019-11-21, 09:55   

może już ktoś to robił i mu działa bo ja nie jestem wielkim specjalistą od tych spraw telefoniczno- komputerowych wszystko co robie z telefonem i MNE to opieram się na filmikach i na filmikach wszystko chodzi i wyświetla a u mnie nic może ktoś nakręci filmik po polsku, bo te na yutube to albo po włosku albo w innych językach.albo wytłumaczy łopatologicznie co po kolei trza zrobic zrobić.
 
cowcar 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 100
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 179
Skąd: LKS
Wysłany: 2019-11-21, 22:23   

Miałem się kiedyś za to brać ale mój stary zrootowany HTC One S robi puki co za kamerkę.
Na weekendzie mam wolne to mogę się pobawić z mirrorem i zdam relację.
 
sojer 


Marka: Przymiarka do dacii
Model: lodgy
Silnik: 1.6 sce
Wersja: Stepway 7 os.
Dołączył: 08 Mar 2014
Posty: 25
Skąd: kuj-pom
Wysłany: 2019-12-21, 00:11   

Czy ktoś już przerobił wymianę MNE 2 (9.1.13) na MNE 3 w lodgy? UniCar w Bydgoszczy twierdzi, że się nie da, ja poważnie się zastanawiam nad tym zabiegiem, bo to inwestycja na poziomie 2-3 aktualizacji map, a ma się androida...
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3900
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-12-21, 00:44   

Ta wymiana jest prostsza niż ustawa przewiduje.
Wyjąć stare , włożyć i podłączyć MN3 i już :)
Kup od robson330 ( nasz klubowy dostawca)
I będzie Pan zadowolony .
Ja to zrobiłem w sanderce i DD.
I najbardziej mnie zaskoczyła jakość rozmów telefonicznych.
A z programów nawigacyjnych polecam do MN3 Waze a nie Yanosika .
Waze wspaniale działa w całej UE ;)
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 53
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 236
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-12-21, 19:32   

Potwierdzam słowa jas_pik.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 381
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-12-21, 19:49   

Ciekawe czy istniałaby możliwość uruchomienia tak aby działała karta wifi po podłączeniu do usb. Wtedy android auto działałby po wifi.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2019-12-21, 19:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
czik3n 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0.9Tce LPG
Rocznik: 2018
Dołączył: 19 Mar 2019
Posty: 5
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-12-21, 19:54   

Witam to pierwszy mój post tutaj. Mam Renault Clio ( zero pomocy na forum Renault :D ) z 2018 roku kupiony w marcu 2019 ( wyprzedaż rocznika) Media Nav Evolution ( Radio/Media/Telefon/Mapy/Nawigacja/Ustawienia) soft 9.1.3
Czy jest jakakolwiek opcja odpalenia Android Auto/Apple Car Play ? czy jedynie wymiana na Media Nav Evolution z dustera nowego ?
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 381
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-12-21, 20:16   

Masz stary model radia na WinCe, które nie obsługuje. Jedynie wymiana na nowe. Na forum Renault także jest ten temat lecz w Capturze. Niestety tam tylko czytają i na odpowiedź nie ma co liczyć.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2019-12-21, 20:20, w całości zmieniany 3 razy  
 
czik3n 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0.9Tce LPG
Rocznik: 2018
Dołączył: 19 Mar 2019
Posty: 5
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-12-21, 20:27   

Na jakie radio powinienem wymienić by Android Auto działało ?
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 381
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-12-21, 20:41   

Na MN3.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne