DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2009-01-06, 10:54
Temat 1001 - Blog Jana O.!
Autor Wiadomość
ZeneC 

Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-08-06, 20:53   Temat 1001 - Blog Jana O.!

Sezon ogórkowy w pełni - Jan bawi się w rekordy statystyczne, to i ja coś dorzucę do ogródka.

Nie wiem, czy Jan się pochwalił, ale bloga swego ma:

http://janostrzyca.bloog.pl/comment.html?q=1

Przeczytałem dzisiejszy wpis i szczęka mi opadła z brzękiem na posadzkę.

Janie, czy ty naprawdę tak myślisz, że występy Palikota to "oswajanie polityki". Publiczne chamstwo to ma być nadawanie ludzkiej twarzy polityce?

Ostatnio zmieniony przez ZeneC 2008-08-06, 22:06, w całości zmieniany 1 raz  

Mamert 

Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Wysłany: 2008-08-06, 21:05   

Ostatnio nie interesuję się polityką, bo mam lepsze zajęcia np. zarabianie pieniędzy.
Z tego co dociera do mnie o Palikocie muszę przyznać rację Janowi Ostrzycy.
Palikot jako jedyny zauważył że "KRÓL NIE MA SZAT" czyli nasz prezio nie ma wszystkich po kolei. Jak można robić bezprzerwy w "GACIE" przed innymi głowami państw a polskiej opinii przedstawiać się jako "kaczy gieroj"

ZeneC 

Wysłany: 2008-08-06, 22:05   

Istotniejsze jest to, co mówi o innych sam Palikot i styl jego wypowiedzi, niż opinie innych o nim. Zauważono już dawno, że Palikot prędzej wykończy PO niż Ojca Rydzyka.

Mamert 

Wysłany: 2008-08-06, 23:07   

Prędzej Ojciec Dyktator odwróci wiernych od kościoła, niż Palikot wyborców PO.
Dlatego dziękuję Bogu za umacnianie rozdziału państwa od kościoła przez Ojca Dyktatora.

stempik 

Marka: dacia
Model: logan
Silnik: 1,4mpi
Rocznik: 2005
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2008-08-07, 11:44   

Mamert napisał/a:
Prędzej Ojciec Dyktator odwróci wiernych od kościoła
No nie wiem. Mózg do tego nie wystarczy, trzeba mieć jeszcze rozum.

ZeneC 

Wysłany: 2008-08-07, 11:50   

Zostawmy Ojca Dyrektora w spokoju. Gdybyś przejrzał pewne statystyki, to byś zobaczył, że lioczba wpsierającyh Radio Maryja rośnie liczebnie. Takoż ze słuchaczami. Wystarczyło popatrzeć na ostatnie spotkanie tzw. rodziny Radia Maryja na Jasnej Górze. Ja uparcie twierdzę, że nie można z tych ludzi i ich przewodników się naśmiewać i pogardzać nimi, jak to lansują niektóre media. Można się z nimi nie zgadzać, można odrzucać ich przekonania religijne czy polityczne - proPiS-owskie sympatie. Można, czemu nie, mamy wolny, demokratyczny kraj.
Stosunek do prezydenta czy byłego premiera też wymaga uszanowania poglądów przeciwnika. Mó konkretnie, które stwierdzenia, w jakiej konkretnej sprawie uznajesz za złe, błedne czy jakie tam chcesz. Powiadasz, że prezydent robi w gacie? A ileż było irytacji u prezydentów i polityków europejskich, gdy prezydent zapowiedział, że nie podpisze ratyfikacji taktatu? Nawet jeżeli uznać to za jego grę taktyczną, to wybacz, ale z robieniem w gacie nic nie miało to wspólnego.

Zupełnie odrębnie natomiast oceniać można styl współpracy prezydenta z min. Sikorskiem i resztą rządu.

Mamert 

Wysłany: 2008-08-07, 13:11   

ZeneC ja mam jedno pytanie, czy ta polityka jest powietrzem którym oddychasz ???
Dajesz się tak łatwo manipulować, wystarczą dwa zdania żeby Cię sprowokować do NONSENSOWNEJ i JAŁOWEJ dyskusji na temat OJCA DYKTATORA i PREZIA.
Zrozum człowieku, że to forum ma przede wszystkim dotyczyć DACII.
Każda dyskusja na tematy polityczne prędzej czy później kończy się kłótnią.
Wyborców PO nie przekonasz do OJCA DYKTATORA, a partii moherowej do PO.

Mamert 

Wysłany: 2008-08-07, 15:19   

No dobra, chcesz przykładów choroby psychicznej PREZIA i ośmieszania Państwa POLSKIEGO, no to masz dzisiejszy przykład mianowania na ... KIEROWNIKA Ambasady Polskiej na Słowacji. Dodam że jest to pierwszy przypadek w DYPLOMACJI POLSKIEJ w całej swojej historii. Czyli od dzisiej nie mamy tam AMBASADORA lecz KIEROWNIKA.
Palikot nie ma racji ??? MA I TO 100% co do stanu psychicznego głowy państwa, NASZEGO PAŃSTWA z którego przez takiego pokurcza wszyscy się śmieją i nabijają.

wox 

Marka: Renault/Suzuki
Model: Espace/Jimny
Silnik: 1,6 TCe/1,3
Rocznik: 2016/2012
Wysłany: 2008-08-07, 20:33   

ZeneC napisał/a:
mamy wolny, demokratyczny kraj

ale od tego wszędobylskiego politykowania robi się niedobrze - zwłaszcza, że dzieje się to na FORUM DACII

ZeneC 

Wysłany: 2008-08-07, 20:46   

Mamert napisał/a:
No dobra, chcesz przykładów choroby psychicznej PREZIA i ośmieszania Państwa POLSKIEGO, no to masz dzisiejszy przykład mianowania na ... KIEROWNIKA Ambasady Polskiej na Słowacji. Dodam że jest to pierwszy przypadek w DYPLOMACJI POLSKIEJ w całej swojej historii. Czyli od dzisiej nie mamy tam AMBASADORA lecz KIEROWNIKA.

Przykład słaby. Pomysł powołania kierownika ambasady to pomysł rządu, a nie prezydenta. Przejaw smutnej bezsilności. Prezydent ma do niego zarzut o nielojalność, ukrywanie pewnych faktów z życiorysu. I jakoś Pan Krawczyk nie popada w święte oburzenie, nie zaklina się, że to pomówienie IPN-u... Jeśłi ktoś w przeszłośći okazał się słaby, to wolę, aby nie reprezentował mojego kraju gdziekolwiek na zewnątrz. Skoro rodzima agentura kogoś łamała, to i obcej udać się może... Skoro zestaw kandydatów rządzącej PO zaczyna się i kończy na jednej osobie, to cieniutko. Już widzę jak rząd odrzucone nominacje generalskie przez prezydenta zamienia na - prezykładowo - kierowników wojsk lądowych. I wreszcie będzie chyba tanie państwo...

A cóż złego o polityce pogadać na forum Dacii? Ciągle tylko o spalaniu czy korozji?. Spalanie mam małe, śladów korozji po 15 miesiącach nie widzę żadnych, 70 tys. km na liczniku - zero problemów. Kto chce - czyta, kto nie chce - nie musi?

loganik 

Model: Logan
Silnik: 1.4
Wysłany: 2008-08-07, 21:37   

Nurtuje mnie taka wątpliwość; czy sex może być łapówką? :-D

Podejrzany o korupcję sędzia Grzegorz W. z Bielska-Białej, któremu udowodniono, że utrzymywał intymne stosunki z sądzoną przez siebie oskarżoną, został usunięty z zawodu. To najwyższa kara dyscyplinarna.

Loganik :mrgreen:

Mamert 

Wysłany: 2008-08-07, 22:07   

ZeneC napisał/a:
A cóż złego o polityce pogadać na forum Dacii? Ciągle tylko o spalaniu czy korozji?. Spalanie mam małe, śladów korozji po 15 miesiącach nie widzę żadnych, 70 tys. km na liczniku - zero problemów. Kto chce - czyta, kto nie chce - nie musi?

ZeneC jest tyle portali o polityce, można się tam wyżyć, ja tu wchodzę bo jest tu parę spraw do obgadania np. czy uszczelki pod głowicą w silnikach 1.4 i 1.6 z przełomu roku 2007 i 2008 nie są czasami wadliwe. Poza tym twoja bajka o polityce jest całkiem różna od mojej i to nas dzieli, a ja nie chcę żeby coś takiego podrzędnego jak polityka dzieliła użytkowników Dacii. Nie przekonasz mnie nawet do ochodzenia rocznicy rozbiorów polski (3 maja), ani do tego że powstanie warszawskie było potrzebne, mnie to lata gdzieś. Mój dziadek wzorem dziadka Tuska służył w Wermahcie, a jego brata zamordowali w Stutthowie i co szczęka opadła ?? W rodzinnym miasteczku ojca Niemcy wymordowali połowę ludności, ojca babci zamęczyli SSmani, ale do cholery nikt mi nie wpoił nienawiści do Niemców i do innych narodów, więc się nie przyłączę do MOHEROWEJ krucjaty.
Mam dosyć polityki po dziurki w nosie, wszystkie partie są takie same, jednakowo się karmią naiwnością wyborców, a przekręty finansowe są dla nich WSPÓLNYM MIANOWNIKIEM.
Jedno co mnie wkur...a to obecny PREZIO, no ni cholery nie umie się zachować w towarzystwie, a tym bardziej w TV. A to jego ksero, istna ofiara losu, nie ma kobiety, dziecka, konta, prawa jazdy, mieszka u mamusi i taki KURDUPEL ma mi mówić jak mam żyć, jak prowadzić interesy, jak jeździć moją Daćką ????
Zaraz powiesz że obrażam PREZIA, a jasne że obrażam, najlepiej wydrukuj to i leć na POLICJĘ z tym, przynajmniej się wylansuję w TV i będę miał z tego cash, mamonę.
Powiesz cyniczny jestem, a jestem, mam to gdzieś zawsze stąpałem mocno po ziemi.
Mam dosyć polityków, urzędników i innych pazii władzy, którzy nie mogą zrozumieć że człowiek chce zarabiać więcej i mu to jakoś wychodzi.
Mam dość wtrącania się kościoła do państwa, bo odwrotna relacja to już OBRAZA UCZUĆ RELIGIJNYCH, a ja sram na uczucia religijne jak żadna religia nie dopuszcza możliwości ateizmu i to obraża mój sposób na życie.
MAM DOŚĆ :evil: :evil: :evil:

DAREK 

Marka: OPEL
Model: ZAFIRA
Silnik: 1.8
Rocznik: 2012
Wysłany: 2008-08-08, 07:12   

Proszę moderatorów o wywalenie tematu do kosza a Mamertowi sugeruję, żeby swoje poglądy polityczne wypowiadał na forum Młodych Demokratów lub młodzieżówki SLD. Znajdzie tam pewnie pełne zrozumienie. To jest formu motoryzacyjne i proponuję go nie zaśmiecać.

Mamert 

Wysłany: 2008-08-08, 11:41   

DAREK napisał/a:
To jest formu motoryzacyjne i proponuję go nie zaśmiecać.

O i to jest jedyna słuszna koncepcja.

Kristoff 

Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2008-08-08, 11:45   

Mamert napisał/a:
DAREK napisał/a:

Najlepiej przenieść tę dyskusję na blog Jana. A sam blog bardzo ok, mi się podoba.

Kristoff

ZeneC 

Wysłany: 2008-08-08, 12:08   

Nie wypada się przenosić bez zaproszenia Gospodarza...

Mamertowi, który otworzył się tak bezgranicznie ze swoją kulturą powiem na pocieszenie, że bycie ateistą to nie wstyd, to nawet zjawisko po trosze modne. Gdy jednak człowiek dorosły powiada "sram na uczucia religijne" to wystawia sam sobie świadectwo kultury osobistej... :oops:

Kulktura istnieje i obowiązuje niezależnie od forum, na jakim się zatrzymujemy.

A co do blogu Jana to myślę, żę będzie mi wdzięczny - przysporzyłemu mu wszak nowych odbiorców.
I za to mam iść do Kosza? Litości...

Ostatnio zmieniony przez ZeneC 2008-08-11, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  

Mamert 

Wysłany: 2008-08-08, 12:17   

Jan Brzechwa "KWOKA"

Proszę pana, pewna kwoka
Traktowała świat z wysoka
I mówiła z przekonaniem:
"Grunt to dobre wychowanie!"
Zaprosiła raz więc gości,
By nauczyć ich grzeczności.
Pierwszy osioł wszedł, lecz przy tym
W progu garnek stłukł kopytem.
Kwoka wielki krzyk podniosła:
"Widział kto takiego osła?!"
Przyszła krowa. Tuż za progiem
Zbiła szybę lewym rogiem.
Kwoka gniewna i surowa
Zawołała: "A to krowa!"
Przyszła świnia prosto z błota.
Kwoka złości się i miota:
"Co też pani tu wyczynia?
Tak nabłocić! A to świnia!"
Przyszedł baran. Chciał na grzędzie
Siąść cichutko w drugim rzędzie,
Grzęda pękła. Kwoka wściekła
Coś o łbie baranim rzekła
I dodała: "Próżne słowa,
Takich nikt już nie wychowa,
Trudno... Wszyscy się wynoście!"
No i poszli sobie goście.
Czy ta kwoka, proszę pana,
Była dobrze wychowana?

swissman 

Model: Dokker
Silnik: dci 1.5, 90 KM
Rocznik: 2016
Wersja: Stepway
Wysłany: 2008-08-08, 12:17   

Kristoff napisał/a:
Mamert napisał/a:
DAREK napisał/a:

Najlepiej przenieść tę dyskusję na blog Jana. A sam blog bardzo ok, mi się podoba.

Kristoff

i to jest
Cytat:
jeszcze bardziej jedynie sluszna koncepcja
.... chociaz polityka i dacie dotyka.... chocby polityka cenowo-akcyzowo-podatkowa w stosunku seksualnym do kierowcow....

a co do kaczynskiego to.... gdyby takie palikoty mu doopy nie obrabialy to i media by o nim zapomnialy i nikomu by nie przeszkadzal... przyczepilby komus od czasu do czasu jaki order, potem kazal oddawac i byloby spoko...

a tak to palikot pomacha sztucznym penisem, przymierzy jakis stanik i juz jest afera na cale miesiace... a tymczasem rozni wielcy sobie w cieniu tej polityki kase trzepia... i nie chodzi tu o tysiace czy miliony... chodzi o MILIARDY... ale co kogo to obchodzi?

amen

swissman 

Model: Dokker
Silnik: dci 1.5, 90 KM
Rocznik: 2016
Wersja: Stepway
Wysłany: 2008-08-08, 12:19   

ZeneC napisał/a:
Mamertowi, który otworzył się tak bezgranicznie ze swoją kulturą powiem na pocieszenie, że bycie ateistą to nie wstyd, to nawet zjawisko po trosze modne.

no wlasnie... dzisiaj to nawet wypada byc ateista....

trzeba bylo byc takim odwaznym przed rokiem 1989.... wtedy to byl szczyt odwagi przyznac sie ze sie nie wierzy...

wox 

Wysłany: 2008-08-08, 22:04   

Mamert napisał/a:
Jan Brzechwa "KWOKA"

Mamet - naprawdę trafny wybór :mrgreen:
Nie wnikam w Twoją wymianę zdań i nie mam zamiaru jej komentować czy oceniać; chodzi mi tylko o właściwy dobór treści dla właściwej osoby.

ZeneC 

Wysłany: 2008-08-10, 22:36   

Nie ukrywam - wiersz Brzechwy podoba się i mnie. Mogę być dla Mamerta przemądrzałą kwoką. Ale jeśli trzymać się tej dziecięcej poetyki, to kogo uznać w tej naszej dyskusji za kogoś z pozostałych bohaterów - osła, krowę,świnię czy barana? VOX - ty cenisz sobie bardzo dobór tekstu do osoby, który zatem z pozostałych bohaterów jest Twoim wzorem? Napisałeś:

Nie wnikam w Twoją wymianę zdań i nie mam zamiaru jej komentować czy oceniać; chodzi mi tylko o właściwy dobór treści dla właściwej osoby.

Dla mnie to zwykłe tchórzostwo intelektualne...

Mamert, ja wiem, że łatwo obrócić swoje mało ambitne zachowanie w żart, szczególnie gdy brak argumentów na usprawiedliwienie żenującej kultury.

Komentarze Swissmana są bardzo trafne. Po pierwsze , ma rację Swissman, że wystarczy zostawić w spokoju Prezydenta, a nikomu w istocie nie będzie przeszkadzał. Jego rola nie jest aż tak wielka w realnym oddziaływanoiu na politykę. Ale wystarczy, że Nadworny Błazen PO zrobi happaning, a tysiące Janków za sprawą mediów ma pożywkę i temat na miesiące. I jeszcze twierdzą, że to ludzkie oblicze polityki. Za czasów PRL i reżimowej telewizji mówiono, że "od myślenia zwalnia komentarz". Minęło parę dekad, ale dziś wielu ludzi nadal tak żyje...

No i druga rzezcz bardzo istotna - wiekszość ludzi obwieszczających gromko dziś ateizm doszła w swoim życiu do hipokryzji. W latach osiemdziesiątych korzystali pełnymi garściami z poparcia i ochrony Kościoła w dążeniu do wolności. W swoim prywatnym życiu korzystali z sakramentów - chrzcili dzieci, posyłali do pierwszej komunii Św., sami brali śluby kościelne. Dziś gromko pokrzykują, że Kośćiól nie powinien się mieszać do polityki. I taki nowy postulowany ateizm jest żałośnie przygnębiający....

Mamert 

Wysłany: 2008-08-10, 22:45   

No dobra ja mogę być tą krową, świnią, osłem i baranem w jednym, ale żeby tak wysoko wykszałcona osoba jak Ty nie zrozumiała tak TRYWIALNEGO wiersza to naprawdę wstyd.
Co do ateizmu, w 1989 miałem 16 lat, więc wcześniej jakoś nie miałem okazji manifestowania tego, chociaż sakrementu bierzmowania już nie doświadczyłem, ślubu kościelnego też nie mam, a i moje dziecko nie było na I komunii, dałem mu wolny wybór w życiu dorosłym, jak będzie chciało, to nie ma problemu.

wox 

Wysłany: 2008-08-10, 23:39   

Oj ZeneC-u :mrgreen: Uderz w stół, a norzyce się odezwą (odnośnie wiersza). Tak inteligentna osoba nie jest w stanie pojąć tego, że wierszy nie bierze się dosłownie? Po co to szafowanie postaciami? Nie rozumiesz wymowy tego wiersza?
Nie komentuję i nie będę komentował Twoich super inteligentnych wywodów z iście typową wymową sekty skupionej wokół RM (jako katolik, ludzi skupionych wokół RM uważam za sektę). Znam tę rozgłośnię, gdyż próbowałem i próbuję jej słuchać, ale ... nie mogę. Jest modlitwa, rozważanie, porady ... i tak być powinno, ale dodatkowo takiej (m.in.) nienawiści, politykowania, nie ma w żadnych innych mediach. Dochodzi do tego ślepe zapatrzenie w jedynie słuszne postępowanie Pana Dyrektora (Pan - bo nie jest to dla mnie osoba duchowna; nie śmiałbym wytykać czegoś prawdziwemu kapłanowi, czy zakonnikowi ). I to ma być rozgłośnia katolicka :mrgreen: . Miłuj bliźniego ... :mrgreen:
I Ty też taki jesteś - politykowanie z klapkami na oczach, dodatkowo olbrzymia pogarda z wyrafinowanymi elementami ubliżania ( :mrgreen: ale mi wyszedł twór - chodzi mi o to, że niby nie używasz wulgaryzmów) dla wszystkich osób o odmiennych poglądach. Czuję się jakbym słuchał RM (ale tylko tego w złym słowa znaczeniu).
Nie muszę czytać Twoich postów, ale jako czynny forumowicz czytam wszystkie (czasem z rozpędu także i Twoje). Wtrącam się w te idiotyczne wymiany zdań tylko dlatego, że widzę jak traktujesz innych forumowiczów (a przy okazji dostaje się i mnie) - pogarda, drwina ...
Mam nadzieję :mrgreen: , że więcej razy już się nie wtrącę w tę poniżającą (przynajmniej dla mnie) wymianę zdań z Tobą.
Ostatnio zmieniony przez wox 2008-08-11, 21:02, w całości zmieniany 1 raz  

ZeneC 

Wysłany: 2008-08-11, 17:29   

Czas już skończyć z tą dyskusją, bo i mnie ona męczy... :-D

Bo ileż razy mam podkreśłać, że ja nie zamierzam na trym forum propagować pogądów sympatyków Radia Maryja. Są jacy są. Myślą jak myślą. Sympatyzują z PIS-em bez ogródek - ich sprawa. Ale faktem jest, że bezpodstawne są w większości przypadków ataki na RM i Ojca Dyrektora. Raz po raz pada pogląd, że deficyt budżetowy, niezaspokojone roszczenia czy wysokie ceny paliw wynikają z różnych dofinansowań dla Kościoła. I urąga się w sposób w sposób niewyszukany. Dlatego oponuję przeciwko takim reakcjom. Jeśli po raz któryś tam setny słyszę głos, że takiej nienawiści i rozpolitykowania, jak w RM nie ma w innych mediach, to już wiem, że oto kolejny "chórzysta z baraniego stada" zabrał głos nie słuchając tej rozgłośni. I choćby się w pierś bił i zaklinał, że słucha, to tym śmieszniej wygląda.
Bo warto byłoby zapytać" która wypowiedż w Radiu Maryja z dnia wczorajszego czy przedwczorajszego była pełna nienawiści? Jak brzmiała, choćby cytat z pamięci..? Kto był autorem?

Wracam na blog Jana, bo tam o pomylonym prezydencie i Gruzji, co dostała po pysku od Rosjan...

Sweeper 

Model: Scenic
Silnik: 1.9dCi
Rocznik: 2004
Wysłany: 2008-08-11, 20:19   

ZeneC, ale znalazłeś sobie temat
nie znam co prawda Jana ale zakładam, że zna Janusza Palikota dlatego komentuje jego zachowanie w sposób pobłażliwy...
tutaj muszę również napisać coś o mojej znajomości z Januszem Palikotem aby nie było, że mam teorie wyssane z palca

więc jakby tu zacząć... jesteśmy w jednej partii (tak jestem członkiem PO :mrgreen: )
i spotkałem się Januszem Palikotem podczas organizowanego przez biuro poselskie Mirosławy Nykiel otwarcia biura w Czechowicach
miałem również przyjemność porozmawiania z Januszem sam na sam i tutaj zaskoczę tych co wieszają po nim psy
Janusz jest niezwykle inteligentnym i wykształconym facetem
jego wiedza o polityce jak i znajomości polskiego prawa (nawet jak na szefa komisji Przyjazne Państwo) jest zdumiewająca
a publiczne występy... no cóż... jest to element jego całkiem zgrabnego planu działania i tyle Wam na razie mogę powiedzieć :-P

Odpowiedz do tematu